Studie handelskern Grimbergen: geld over de balk gegooid

Tijdens de vorige bestuursperiode werd een studie afgerond over de wijze waarop de handelskern van Grimbergen verbeterd zou kunnen worden. Dit leidde tot een reeks interessante voorstellen waarvan nadien amper iets werd uitgevoerd. Het college bestelde in 2014 bij een Leuvense firma een nieuwe studie om uitvoering te geven aan de eerste studie. De voorziene prijs hiervan was 24.200 euro. Dit leverde bitter weinig resultaat op, behalve een eindeloze reeks facturen.

Gemeenteraadslid Eric Nagels kaartte de kwestie aan op de raadszitting van januari. Hoewel was overeengekomen dat de opdracht van die firma ten einde liep in juli 2015, bleef de firma maar allerlei nutteloze adviezen spuien en facturen uitschrijven. De schepen van Middenstand stelde dat “er wel wat materiaal geschreven werd door de firma, maar dat er inhoudelijk weinig is gebeurd en dat het geleverde materiaal ook niet correct was.

Toch liepen de facturen van de firma op tot bijna 65.000 euro, waarvan er uiteindelijk 60.000 door de gemeente braaf werden betaald. Het schepencollege is hier duidelijk alles behalve alert geweest. Hier is een som van minstens 36.000 euro over de balk gegooid.

Facebooktwitter