Steun de Grimbergse handelaars

STEUN DE GRIMBERGSE HANDELAARS. KOOP LOKAAL

Na de actie ‘Grimbergen Helpt’ is op 31 maart 2020 de campagne ‘Steun de Grimbergse handelaars’ van start gegaan. Net zoals overal in het land en in de meeste Europese landen zitten de handelaars en de horeca-uitbaters in de hoek waar de klappen vallen. Het is de hoogste tijd om deze mensen een duw in de rug te geven. Het schepencollege heeft de voorbije weken niet stilgezeten.

Zo hadden we alle handelaars die gevolgen ondervinden van de corona-maatregelen gevraagd om hun acties (afhaalpunten, levering aan huis, webshop,…) door te geven aan de gemeente. We plaatsten een rechtstreekse link op de frontpagina van de gemeentelijke website.

Door de beperktheden van deze gemeentelijke site (een nieuwe is in voorbereiding) was dat niet meteen de meest doeltreffende optie. Schepen Yves Verberck is daarop in gesprek getreden met de beheerders van www.grimbergsehandelaars.be

Dit is een gloednieuwe en zeer gebruiksvriendelijke website van enkele gedreven Grimbergse ondernemers, die onze handelaars, zelfstandigen en horecazaken volop wil gaan promoten. Het schepencollege heeft op 14 april beslist om met deze mensen voortaan samen te werken.

Heeft u iets nodig en twijfelt u of dit vindbaar is in Grimbergen, breng dan zeker een bezoekje aan deze site. Omgekeerd roepen we ook alle Grimbergse zaakvoerders op om zich aan te melden en hun bekendheid via deze weg gratis te verruimen. We roepen tegelijk ook alle Grimbergenaars op om onze lokale ondernemers te steunen. Waarom je ver verplaatsen als je lokaal zo veel kan vinden?

Tegelijk werden door het college nog een reeks andere maatregelen uitgewerkt. Zo heeft het gemeentebestuur beslist om een bedrag van 150.000 euro uit te trekken voor subsidies aan handelaars en horeca-uitbaters die hun deuren moeten sluiten. We zullen hiermee een tegemoetkoming betalen van 10 procent bovenop de premies die de handelaars de komende weken ontvangen van de Vlaamse overheid. Meer info kunnen alle betrokkenen bekomen via de website van de gemeente.

Ook komt er een tegemoetkoming voor al wie een zaal, een gebouw of sportinfrastructuur huurt van de gemeente: van half maart tot eind augustus wordt iedereen vrijgesteld van huurbijdragen.

Lees hier het persbericht van het gemeentebestuur.

Info: Yves VERBERCK
yves.verberck@grimbergen.be – 0472 59 17 34
Schepen van lokale economie, leefmilieu, afvalbeleid, land- en tuinbouw

Facebooktwitter