Pokémon Go

Geachte burgemeester,
Geachte schepenen,

Sinds enkele weken is er een nieuwe hype, vooral bij jongeren en jongvolwassenen, op de smartphones en dit over heel de wereld. Iedereen heeft er ondertussen wel al over gehoord: “Pokémon Go”.

Persoonlijk speel ik het spel niet en ben ik er ook helemaal niet tegen want het brengt immers mensen dichter bij elkaar en het zorgt er ook voor dat mensen buitenshuis moeten om te gaan wandelen en te jagen achter die beestjes. Het spel heeft dus vele positieve aspecten.

Naast het vangen van de Pokémons, moet men ook hulpmiddelen verzamelen en battelen/vechten op zogenaamde PokéStops of arena’s. In Grimbergen kan je allerhande voorwerpen verzamelen aan onze Grimbergse kapelletjes en bezienswaardigheden. Zo leren onze inwoners en bezoekers ook weer leuke locaties kennen dus wederom positief.

Het probleem stelt zich echter bij de arena’s waar je effectief in gevecht gaat met andere spelers. De makers (Nintendo) hebben deze locaties gekozen en ik stel mij toch wel vragen bij de wijze waarop zij deze hebben bepaald.

In Humbeek bevindt er zich een arena in de Lourdesgrot en in het centrum van Grimbergen is dat onder meer het kerkhof in de Veldkantstraat. Beide lijken mij nu geen ideale locaties om te battelen en te spelen. Het kerkhof is een plaats om in alle kalmte te rouwen om onze verloren dierbaren en de Lourdesgrot is een gebedsoord waar het uiteraard ook rustig hoort te zijn.

Blijkbaar zijn wij niet de enige gemeente die kampen met dit probleem. Ook in de gemeente Herenthout is de begraafplaats aangeduid als een PokéStop. De burgemeester heeft een mail verzonden naar de makers van de app met de vraag om het kerkhof als locatie te verwijderen. Graag zou ik dan ook willen vragen aan het gemeentebestuur om:

1) Contact op te nemen met de makers van het spel, Nintendo, om beide locaties te verwijderen als PokéStop uit hun spel. De gemeente kan bijvoorbeeld ook 2 alternatieve locaties voorstellen.
2) Aan de makers alle PokéStops of arena’s binnen onze gemeente vragen om er voor te zorgen dat geen andere locaties tot problemen kunnen leiden.
3) Beide locaties nog niet verbieden voor spelers maar tot het moment dat de makers beide plaatsen hebben geschrapt, een oogje in het zeil houden dat er geen overlast is voor bezoekers.

Dank bij voorbaat.

Met de meeste hoogachting,

Luk Raekelboom
Gemeenteraadslid
GSM: 0495/90.16.84

Persartikel HLN 05/08/2016

GeenBattlesInLourdesgrot

GeenBattlesInLourdesgrot2

Klik hier om het artikel online te lezen op “Het laatste nieuws” of klik hier om het op de webstek van “Goeiedag” te lezen.

Antwoord van de gemeente:

antwoordpokemongo

Facebooktwitter