[PM] Schepencollege speelt louter doorgeefluik en verzuimt stelling te kiezen

Persbericht 8 februari 2017

‘Vernieuwing’ erg ontgoocheld over zwakke en laffe houding schepencollege inzake milieuvergunning Eurostadion

De Grimbergse partij ‘Vernieuwing’ heeft vanmorgen kennis genomen van het persbericht en het advies van het schepencollege inzake de aanvraag van Ghelamco van een milieuvergunning voor het Eurostadion en andere projecten op Parking C.

De houding van het college is helaas erg zwak en zelfs laf te noemen. Het college beperkt zijn rol vooral tot doorgeefluik van de (honderden) bezwaren aan de provincie en een oplijsting van de meest voorkomende elementen daarin.

Daarbij verzuimt het college om zelf kleur te bekennen. Bij zo’n stortvloed aan ernstige en steekhoudende bezwaren had het college het recht en zelfs de plicht om het voor zijn burgers op te nemen en een ongunstig advies te formuleren aan de deputatie.

In de plaats daarvan geeft het schepencollege enkel een aantal “aandachtspunten en bezorgdheden” mee, zonder de provincie er ook maar ergens op te wijzen dat bepaalde gevolgen (bijvoorbeeld inzake mobiliteit) onoverkomelijk zijn voor Grimbergen.

Met dit al te vrijblijvende ‘advies’ kan de deputatie alle richtingen uit. Hierdoor geeft het schepencollege carte blanche aan de deputatie om de milieuvergunning binnen afzienbare tijd daadwerkelijk af te leveren.

Wanneer ten gevolge van de megalomane projecten op Parking C de noorderring iedere dag van ’s morgens tot ’s avonds zal blokkeren, zal dit mee het gevolg zijn van de onverantwoordelijke houding van het Grimbergs schepencollege.

Buurtweg

Gelukkig houdt de (voorlopig gehandhaafde) buurtweg het hele dossier voorlopig tegen. Minstens kan er door de gemeente geen bouwvergunning worden afgeleverd zolang de buurtweg niet is afgeschaft. ‘Vernieuwing’ heeft kennis genomen van de nieuwe stap van Ghelamco met de betekening van het vonnis van de vrederechter. Het is duidelijk dat Ghelamco aanstuurt op een nieuwe stemming in de gemeenteraad, maar daar kan vanzelfsprekend geen gevolg aan worden verleend.

Grimbergen mag zich in dit dossier niet laten intimideren. Brussel heeft in het verleden nagelaten om de buurtweg aan te kopen en zit nu met de gebakken peren. De weg ligt er en hij ligt er goed. Het belang van een paar voetbalwedstrijden in 2020 rechtvaardigen geen dwaze beslissing waarbij Vlaams-Brabant wordt opgezadeld met een permanent verkeersinfarct op zijn belangrijkste verkeersader.

Bart Laeremans
Fractievoorzitter Vernieuwing
0476 46 98 85

Facebooktwitter