Persbericht – Schepen Eric Nagels treedt terug als Grimbergs schepen voor Leefmilieu

Vernieuwing maakt via deze weg bekend dat haar mandataris Eric Nagels besloten heeft om terug te treden als schepen voor Leefmilieu, Afvalbeleid, Lokale Economie en Landbouw.

Het takenpakket van een schepen met deze bevoegdheden komt overeen met een volledige dagtaak. Dit valt voor Eric zwaarder dan aanvankelijk ingeschat. Eric wordt dit jaar 70 jaar en wenst meer tijd te kunnen vrijmaken voor zijn familie. Hij zal zijn taak vervullen tot 20 februari, moment waarop zijn opvolger de eed zal afleggen voor de gemeenteraad.

We wensen Eric heel uitdrukkelijk te danken voor zijn onverdroten inzet én zijn gedrevenheid voor een beter milieu in Grimbergen. Zijn focus lag daarbij vooral op de kanaalzone, waar hij zelf jarenlang apotheker was. Inzake het dossier van de asfaltfabriek wist hij zowel het college als de gemeenteraad op één lijn te krijgen voor een strengere aanpak. Hij heeft de voorbije 14 maanden een spoor getrokken dat niet meer kan worden uitgewist.

Eric zal ook zijn zitje als gemeenteraadslid doorgeven, maar hij blijft actief bij Vernieuwing.

Eric had in 2018 het engagement aangegaan voor een periode van drie jaar als schepen van Leefmilieu en vervolgens drie jaar als schepen van Financiën en Personeel.

Het bestuur van Vernieuwing heeft afgelopen weekend een beslissing genomen inzake de opvolging. Gemeenteraadslid Yves Verberck uit Humbeek zal met ingang van 20 februari en tot december 2021 de taak opnemen van schepen voor Leefmilieu, Afvalbeleid, Lokale Economie en Landbouw.

Vervolgens neemt gemeenteraadslid Martine De Coppel uit Strombeek-Bever de fakkel over voor drie jaar Financiën en Personeel.

Peter Plessers (40) uit Beigem zal Eric opvolgen als gemeenteraadslid.

Wij wensen deze opvolgers heel veel succes en inspiratie toe met hun nieuw mandaat.

Chantal Lauwers
Voorzitter Vernieuwing
Bart Laeremans
Schepen voor Omgeving en Integratie
Karlijne Van Bree
Schepen voor Onderwijs, Erfgoed en Toerisme

Bio

Yves Verberck (1951) kwam in de jaren ’60 met zijn ouders vanuit Brussel in Beigem wonen. Hij huwde met Bea D’Hollander. In oktober 2006 werd hij voor het eerst verkozen tot gemeenteraadslid. Hij was jarenlang actief als bestuurslid bij een Grimbergse volleybalclub. Tot op heden neemt hij tevens bestuursfuncties waar bij een Humbeekse muziekmaatschappij en bij de brassband van Willebroek. Als raadslid was Yves vooral geïnteresseerd in de gemeentelijke sportinfrastructuur. Beroepshalve was hij vele jaren actief op de aankoopdienst van de Grimbergse vestiging van Caterpillar.

Martine De Coppel (1958) is afkomstig uit Ninove en verhuisde begin de jaren ’80 naar Strombeek-Bever. Daar werd ze actief in het plaatselijke verenigingsleven. Zij is tot op heden nog steeds bestuurslid van verscheidene verenigingen. In 2013 werd Martine OCMW-raadslid voor Vernieuwing en in 2018 werd ze verkozen tot gemeenteraadslid. Op professioneel vlak was Martine jarenlang actief als filiaalhoudster van een bankkantoor in hartje Strombeek-Bever. Ruim 15 jaar geleden maakte ze de overstap naar de boekhoudsector. In de loop van 2021 gaat zij daar met pensioen, zodat er tijd vrijkomt voor een schepenmandaat. In afwachting blijft zij voorzitter van de gemeenteraad.

Facebooktwitter