Losloopweide voor honden

Schriftelijke vraag

Geachte burgemeester,
Geachte schepenen,

Al vele jaren zijn hondeneigenaars vragende partij om binnen onze gemeente een plaats te voorzien waar hun geliefde huisdier zich eens goed kan uitleven en los kan lopen.

Tot op heden beschikt Grimbergen nog maar over één losloopweide met name aan de Lindelaan te Strombeek-Bever. Spijtig genoeg is deze weide zeer klein van oppervlakte en dienen de eigenaars de wagen te nemen om in omliggende gemeenten naar een groter terrein te gaan.

Om toch spoedig aan de noden van de baasjes te voldoen en de viervoetertjes gelukkig te maken, stel ik voor dat de gemeente een losloopweide inplant op de terreinen “Piereman” te Strombeek-Bever.

Zoals u op bijgevoegde foto kan zien, is er ruimschoots voldoende plaats naast de parking van het Pierebad en tussen de bomenrijen van het voetbalveld en deze achter de bedrijven, om hier een weide in te richten.

Op de 2e foto kan u een voorbeeld vinden van een losloopweide in de Zennevallei.

Kan de gemeente dit onderzoeken en mij het resultaat van jullie ondervindingen bezorgen aub? Tevens vraag ik aan de gemeente om te onderzoeken of er ook in de andere delen van onze gemeente een losloopweide kan voorzien worden.

Dank bij voorbaat.

Met de meeste hoogachting,

Luk Raekelboom

Foto 1:

Foto 2:

Antwoord gemeentebestuur:

Facebooktwitter