Aanleveren van afgevallen bladeren in het recyclagepark

Afgevallen bladeren afkomstig van het openbaar domein en private eigendommen kan u vanaf nu zonder afspraak binnenbrengen op de beide recyclageparken. De groendienst plaatste ook reeds 109 bladkorven verspreid over het Grimbergse grondgebied. Doordat de hoeveelheid afgevallen bladeren vaak groter is dan de opvangcapaciteit in deze bladkorven, zocht het gemeentebestuur naar een oplossing.

๐—•๐—น๐—ฎ๐—ฑ๐—ธ๐—ผ๐—ฟ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป

Met de aankomst van de herfst wordt het openbare domein en de private eigendommen vaak overspoeld met afgevallen bladeren. Jaarlijks zijn er heel wat inwoners die de bladeren van de bomen op het openbaar domein ruimen en in de gemeentelijke bladkorven verzamelen. โ€๐˜ž๐˜ช๐˜ซ ๐˜ป๐˜ช๐˜ซ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ป๐˜ฆ ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ธ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ด ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ฌ ๐˜ป๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฌ๐˜ฃ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ ๐˜ฐ๐˜ฎ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฆ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ต๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ช๐˜ญ๐˜ช๐˜จ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ด๐˜ต๐˜ณ๐˜ข๐˜ข๐˜ต๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฅโ€, stelt schepen ๐—ฌ๐˜ƒ๐—ฒ๐˜€ ๐—ฉ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฐ๐—ธ.

Voor de afgevallen bladeren afkomstig van de bomen op het openbaar domein werden 109 bladkorven door de dienst Groen verspreidt over het Grimbergse grondgebied geplaatst. Het gemeentebestuur is zich echter bewust dat ondanks dit grote aantal geplaatste bladkorven, de hoeveelheid afgevallen bladeren groter is dan de opvangcapaciteit in deze bladkorven. De bladkorven worden wekelijks geledigd door de dienst Groen maar na lediging blijken de bladkorven snel terug vol te zitten.

๐—”๐—ฎ๐—ป๐—ฝ๐—ฎ๐˜€๐˜€๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜๐—ผ๐—ฒ๐—ด๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฐ๐˜†๐—ฐ๐—น๐—ฎ๐—ด๐—ฒ๐—ฝ๐—ฎ๐—ฟ๐—ธ

โ€œ๐˜๐˜ฆ๐˜ต ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ต๐˜ถ๐˜ถ๐˜ณ ๐˜ป๐˜ฐ๐˜ค๐˜ฉ๐˜ต ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฑ๐˜ญ๐˜ฐ๐˜ด๐˜ด๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ฐ๐˜ฎ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ญ๐˜ญ๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ญ๐˜ข๐˜ฅ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ข๐˜ฌ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฃ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜จ๐˜ต ๐˜ฉ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ญ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฑ๐˜ข๐˜ด๐˜ด๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฃ๐˜ช๐˜ซ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฌ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ค๐˜บ๐˜ค๐˜ญ๐˜ข๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฑ๐˜ข๐˜ณ๐˜ฌโ€, licht ๐—ฌ๐˜ƒ๐—ฒ๐˜€ ๐—ฉ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฐ๐—ธ, schepen van afvalbeleid toe. Afgevallen bladeren afkomstig van het openbaar domein en het privaat domein kan u vanaf nu op de beide recyclageparken binnenbrengen zonder afspraak. Deze regeling bestaat reeds voor grasafval. Het binnenbrengen van afgevallen bladeren valt net zoals grasafval onder het tarief van groenafval. Dit is gratis voor laadruimtes tot en met 1,5 meter.U dient zich wel aan te sluiten bij de wachtrij aan het recyclagepark voor u toegang krijgt van de parkwachter.

๐—Ÿ๐—ฒ๐˜ ๐˜„๐—ฒ๐—น: deze regeling geldt enkel voor inwoners die alleen bladeren en/of rasafval binnenbrengen. Bezoekers die naast afgevallen bladeren en/of grasafval nog andere fracties wensen binnen te brengen, moeten wel een afspraak maken. Als u geen afspraak hebt en ook andere fracties wil afleveren, zullen de parkwachters u geen toegang verlenen tot de recyclagepark.

๐—–๐—ผ๐—ฟ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฐ๐˜ ๐˜€๐—ผ๐—ฟ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป

Voor een vlotte regeling op het recyclagepark, is het belangrijk dat u het afval dat u aanbiedt, vooraf correct sorteert. Het gemeentebestuur wil u daarvoor extra danken.

Afgevallen bladeren kunnen binnengebracht worden op beide recyclageparken

Krantenartikel Het Nieuwsblad – 03/11/2020 door Joris Herpol

Omdat 109 bladkorven niet volstaan, zijn afgevallen bladeren ook welkom in het recyclagepark

De bladkorven zijn heel snel gevuld en dus kan je afgevallen bladeren ook naar het recyclagepark voeren. FOTO: JHW

Grimbergenaren kunnen afgevallen bladeren afkomstig van het openbaar domein en private eigendommen vanaf nu zonder afspraak binnenbrengen op de beide recyclageparken. Dat is gratis voor laadruimtes tot en met 1,5 meter.

โ€œDe groendienst Groen plaatste 109 bladkorven, verspreid over het Grimbergse grondgebiedโ€, zegt schepen van Leefmilieu Yves Verberck (Vernieuwing). โ€œDe bladkorven worden wekelijks geledigd maar blijken erna snel terug vol te zitten. Doordat de hoeveelheid afgevallen bladeren vaak groter is dan de opvangcapaciteit in deze bladkorven, zocht het gemeentebestuur naar een oplossing. Zo kunnen Grimbergenaren afgevallen bladeren afkomstig van het openbaar domein en het privaat domein vanaf nu op de beide recyclageparken binnenbrengen zonder afspraak.โ€

De regeling bestaat reeds voor grasafval. Het binnenbrengen van afgevallen bladeren valt net zoals grasafval onder het tarief van groenafval. Dit is gratis voor laadruimtes tot en met 1,5 meter. โ€œBezoekers moeten wel aansluiting bij de wachtrij aan het recyclagepark voor ze toegang krijgen van de parkwachterโ€, legt de schepen uit. โ€œDe regeling geldt enkel voor inwoners die alleen bladeren en/of grasafval binnenbrengen. Bezoekers die naast afgevallen bladeren en/of grasafval nog andere fracties wensen binnen te brengen, moeten wel een afspraak maken. Wie geen afspraak heeft en ook andere fracties wil afleveren, krijgt geen toegang tot het recyclagepark.โ€

Facebooktwitter