Vuilzakken PMD

Geachte burgemeester,
Geachte schepenen,

Op donderdag 11 december werden de PMD-vuilzakken opgehaald te Strombeek-Bever. Bij het niet correct vullen van een vuilzak, krijgt deze een rode sticker zoals iedereen wel weet.

Deze week kregen 3 zakken in mijn straat deze sticker. Uiteraard heeft niemand deze donderdagavond opnieuw binnen genomen. Door de hevige wind op vrijdag is 1 van de zakken op straat terecht gekomen en is mijn bovenbuur zo vriendelijk geweest deze zak aan de kant te zetten. We zijn nu zondag en deze zak staat nog steeds tegen de boom voor ons appartementsgebouw (zie foto). Ook de twee overige zakken liggen er nog onaangeroerd.

Wat dient er dit geval te gebeuren? Deze zo laten liggen is uiteraard geen oplossing want na een tijdje verliezen de zakken hun sterkte en scheuren deze vanzelf open door de wind enz. waardoor al het afval op de stoep en straat zal belanden.

Kan de gemeente deze zakken komen opruimen? Ik heb al nagedacht over hoe we dergelijke problemen kunnen voorkomen maar dat is niet eenvoudig. Ofwel is het te duur ofwel kan men nog misbruik maken van de situatie. Misschien kan dit besproken worden binnen het college of op een commissie.

Dank bij voorbaat.

Met de meeste hoogachting,

Luk Raekelboom

Foto:

PMD-zak

Antwoord van de gemeente:

VuilzakkenPMDAntwoord

Facebooktwitter