Vernieuwing zet Grimbergen opnieuw op de kaart met wandelkalender

Voor de tweede maal brengt Vernieuwing een wandelkalender uit. Alle Grimbergse gezinnen krijgen in de loop van de komende twee weken een exemplaar van deze kalender in de bus.

Elke maand wordt daarbij voorzien van een mooie, geïllustreerde wandeling tussen de 6 en de 12 km die bekende, maar vaak minder bekende stukjes van onze gemeente of onze buurgemeenten laat zien.

Dat is dan ook de eerste bedoeling van deze kalender: “We willen al onze inwoners laten zien hoe mooi onze landschappen zijn en hoe verscheiden onze deelgemeenten en kerkdorpen. We nodigen de Grimbergenaars dan ook graag uit om de wandelkalender actief te gebruiken en onze mooie gemeente te verkennen,” aldus burgemeester Bart Laeremans. “Tegelijk willen we aan alle inwoners de boodschap meegeven dat onze gemeente geen stad is, maar integendeel haar landelijk karakter in belangrijke mate wist te behouden.” 

Nieuw is dat we elke wandeling voorzien hebben van een QR-code. “Daardoor kunnen de plannetjes en de begeleidende tekst gemakkelijk worden opgeladen op een tablet of smartphone, zodat iedereen de gekozen wandeling heel gemakkelijk op zak kan meenemen, zonder de papieren kalender van de muur te halen,” stelt schepen voor Toerisme en Erfgoedbeleid Karlijne Van Bree. “Het is de bedoeling geleidelijk aan meer informatie toe te voegen, onder meer over de erfgoedwaarde van de gebouwen en de dorpskernen.”

“Meer dan ooit is er vraag naar goede wandelingen in onze streek, omdat ten gevolge van corona vele mensen zijn gaan beseffen hoe belangrijk het is om buiten te komen en te bewegen. Regelmatig wandelen, lopen of fietsen in het groen is van groot belang voor onze mentale en fysieke gezondheid. Met onze Grimbergse wandelkalender willen we zo het aangename aan het nuttige koppelen,” aldus schepen voor Leefmilieu Chantal Lauwers.

“Eén van de wandelingen, het Parelpad, is een bestaand parcours dat in het leven werd geroepen voor rolstoelgebruikers. Alle andere wandelingen werden speciaal voor deze kalender uitgewerkt. We hebben 18.000 wandelkalenders laten drukken, zodat we alle Grimbergse gezinnen kunnen beleveren. Hij wordt de komende twee weken in alle Grimbergse straten bedeeld,” besluit Voorzitter Nicolas Bourgeois. 

Facebooktwitter