Vernieuwing blij met uitspraak rechter over buurtweg Parking C (Uitzending RingTV)

Vernieuwing blij met uitspraak rechter over buurtweg Parking C (Uitzending RingTV) from Vernieuwing Grimbergen on Vimeo.

Vernieuwing, de grootste oppositiefractie in de Grimbergse gemeenteraad is opgelucht met de uitspraak van de rechter over de buurtweg over Parking C. Volgens de rechter ligt die daar nog steeds en dat betekent opnieuw vertraging voor de bouw van het Eurostadion. Het schepencollege wil voorlopig niet reageren.

Parking C vlakbij de Heizel ligt integraal op Grimbergs grondgebied maar is grotendeels eigendom van de Stad Brussel. Die gaf projectontwikkelaar Ghelamco opdracht om hier het Eurostadion te realiseren dat tegen het EK van 2020 in gebruik moet zijn. Maar er is een spelbreker en dat is de zogenoemde mysterieuze buurtweg nr.3.

Die buurtweg loopt pal over Parking C in die mate dat al de projecten die men daar wil realiseren niet te realiseren zijn zolang die buurtweg in de weg ligt wat men daar wil realiseren“, zegt fractieleider van Vernieuwing Bart Laeremans. Maar is hij er of is hij er niet? En zo ja, wordt hij nog gebruikt? Bouwheer Ghelamco zette de gemeente Grimbergen die eigenaar is van de buurtweg onder druk om de verjaring van de buurtweg laten vaststellen door de vrederechter. “Ze hebben geweigerd de klassieke, normale procedure te volgen om een buurtweg af te schaffen. Neen, ze hebben Grimbergen voor de rechtbank gedaagd om de verjaring, het in onbruik zijn van die buurtweg gedurende dertig jaar vast te stellen en dat is mislukt want die buurtweg is niet in onbruik, die ligt er nog altijd en dat heeft de rechter nu vastgesteld“, aldus Bart Laeremans. De dappere buurtbewoners voeren een strijd van David tegen Goliath, maar het vonnis heeft aangetoond dat Goliath Ghelamco niet onoverwinnelijk is. Het zeer positieve gevolg van dit vonnis is dat de mogelijke bouw van het stadion nu voor vele maanden vertraagd is. Zolang de afschaffingsprocedure of de eventuele beroepsprocedure loopt, kan er immers geen bouwvergunning worden toegekend. Het is evident dat in 2017 ook de bouwvergunning zal worden betwist. Hierdoor wordt de realisatie van het stadion vóór het EK van 2020 een onhaalbare kaart.

Facebooktwitter