[PM] Vernieuwing klaagt onveiligheid in Strombeek-Bever aan

Strombeek-Bever wordt de voorbije maanden opnieuw geteisterd door een vlaag van criminaliteit, waardoor er dringend bijkomende maatregelen noodzakelijk zijn.

Tijdens de gemeenteraad van eind augustus antwoordde de politie in reactie op vragen van Karlijne Van Bree, gemeenteraadslid voor Vernieuwing, dat er een aantal hotspots werden geïdentificeerd zoals rond het Dienstencentrum Ter Borre, rond de kerk van Strombeek-Bever, rond het Cultuurcentrum, en dat er gewerkt wordt aan een actieplan rond een 15-tal hangjongeren.

VERNIEUWING vraagt dringend meer aandacht voor Strombeek-Bever en wil dat er werk wordt gemaakt van camera’s om het politiewerk te ondersteunen. Ook moet er een politieantenne in Strombeek-Bever komen en moet er een tweede nachtelijke patrouille voorzien worden die onmiddellijk inzetbaar is in de deelgemeente.

“Inwoners zouden ook best via het telefoonnummer 02/272 72 72 of info@pzgrimbergen.be contact opnemen met de politie zodra ze geconfronteerd worden met een misdrijf of verdachte zaken zien”, besluit Van Bree. Vernieuwing roept de inwoners op om hun medewerking te verlenen aan het Buurtinformatienetwerk (BIN) dat binnenkort zal opgestart worden voor het noordelijk gedeelte van Strombeek waaronder de regio Pierebad en Piereman.

De raadsleden stelden een pamflet op dat momenteel verdeeld wordt in heel Strombeek-Bever en de aangrenzende Grimbergse wijk Haneveld.

++++++++++++++

Voor meer informatie kan u contact opnemen met Karlijne VAN BREE, gemeenteraadslid en voorzitster van VERNIEUWING via 0474/93.12.19 of via pers@vernieuwing.org

Ter aanvulling op de persmededeling kan u volgende documenten vinden:

1. De schriftelijke vraag en het schriftelijk antwoord van de politie: https://vernieuwing.org/?p=3376
2. Het extra agendapunt dat werd besproken op de gemeenteraad van 27 augustus 2015: https://vernieuwing.org/?p=3380
3. Het pamflet dat momenteel verdeeld wordt kan u hier lezen.

Karlijne Van Bree – 0474/93.12.19 – karlijne.vanbree@vernieuwing.org
Luk Raekelboom – 0495/90.16.84 – luk.raekelboom@vernieuwing.org
Martine De Coppel – 0479/68.36.01 – martine.decoppel@vernieuwing.org

Facebooktwitter