Oude foto’s op elektriciteitskasten brengen het Grimbergen van vroeger weer tot leven

Het gemeentebestuur is op zoek naar oude foto’s om een aantal electriciteitskabines in de gemeente Grimbergen in een nieuw jasje te steken.

Meer dan 600 electriciteitskabines staan er verspreid in Grimbergen. De gemeente wil er een aantal mooier maken door ze aan te kleden met foto’s van “het Grimbergen van vroeger”.

Hiervoor doet de gemeente een oproep naar haar burgers. “We zoeken in het bijzonder naar foto’s van vroeger van gekende personen uit de gemeente, landschapszichten, zichten op straten of gebouwen. Met die foto’s maken we het straatbeeld mooier en laten we de Grimbergenaren een tripje naar het verleden maken”,  aldus Karlijne Van Bree, schepen van erfgoedbeleid.

Je kan tot 1 september de foto’s binnen brengen bij of mailen naar de dienst toerisme. Uit de foto’s die de gemeente ontvangt, zullen er en aantal worden geselecteerd. De kwaliteit van de foto’s speelt een belangrijke rol. Dus de burgers maken best al eerst een eigen selectie van hun foto’s en vermelden hun gegevens op de achterzijde van de foto. De gemeente zal in tussentijd tot scanning overgaan van de geselecteerde foto’s. Na een 2-tal weken kunnen deze foto’s terug worden afgehaald. Wil je de foto’s digitaal bezorgen? Scan ze dan op een zo hoog mogelijke kwaliteit in.

Contact & openingsuren:     Dienst toerisme Pastoor Wouterstraat 1 1850 Grimbergen

                                               Tel. 02 260 12 35 – toerisme@grimbergen.be

                                               maandag t.e.m. vrijdag ts. 9 u. en 12 u.

                                               dinsdag, woensdag en donderdag ook ts. 13.30 u. en 16 u.

Facebooktwitter