Grimbergen feest!

In aanloop naar de Vlaamse Feestdag op 11 juli gaat Grimbergen in zee met ‘SMA(A)K’. Dit foodtruckfestival is geëvolueerd naar een echte familiebelevenis. Origineel gestart in Hasselt in 2015, strijkt het Smaakfestival voor de eerste keer neer op Grimbergse bodem.

Vlaanderen Feest en Grimbergen viert mee. Het weekend van 8, 9 en 10 juli belooft een mengelmoes van muziek, eten, drinken, sfeer, gezellige babbels, film, optredens en kinderanimatie. Dat lees je goed: voor élk wat wils! Rep je naar het Guldendal – liefst per fiets of te voet – en laat je onderdompelen in pure magie voor al je zintuigen! 

Op vrijdag 8 juli (17 u. – 22 u.) geniet je na het werk met collega’s, vrienden en/of familie van lekker eten, frisse drankjes en een dj die de stramme bureaugewrichten losgooit.

Op zaterdag 9 juli (12 u. – 22 u.) is er de hele middag door livemuziek. Om 17 u. blaast ons Grimbergse Feniksorkest het intermezzo van het gemeentebestuur op gang. Om 17.20 u. brengt Pieter Bauwens zijn kijk op Vlaanderen. Om 17.40 u. blaast onze fanfare lustig verder. De openluchtfilm ‘Marina’ gaat van start van zodra de duisternis valt (omstreeks 21.30 u.).

Op zondag 10 juli (12 u. – 21 u.) staan de kinderen centraal. Grote speelblokken, springkastelen, kindergrime en heel veel leuke spelletjes: ook de allerkleinsten blijven niet op hun honger zitten.

Bart Laeremans, burgemeester, licht toe: “We hebben met het gemeentebestuur beslist om aan het Feest van de Vlaamse Gemeenschap een volks karakter te geven, zodat veel meer mensen betrokken worden bij dit feestgebeuren. De traditionele academische zitting op het gemeentehuis was een steriele bedoening geworden, voor een erg beperkt publiek. We willen dit feest opentrekken naar de hele Grimbergse bevolking en we hebben er daarom meteen een gezellige driedaagse van gemaakt.”

Schepen van cultuur Philip Roosen vervolgt: “De samenwerking met SMA(A)K is een primeur voor Grimbergen. Het gaat om een echt familiegebeuren, met een ruim palet aan activiteiten. We zijn heel benieuwd naar de reacties van onze inwoners.”

Schepen van feesten Trui Olbrechts voegt nog toe: “Ook het kermis- en jaarmarktweekend van Humbeek Sas van 2 tot 4 juli staat in het teken van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Ook daar nodigen we alle Grimbergenaars op uit. Het wordt dus dubbel feesten voor de Grimbergenaars.”

Wie nu al staat te trappelen om een van de knusse zithoeken in te duiken, eerst nog even dit:

Ø  Het Guldendal is de uitvalsbasis van het MOT, naast het gemeentebestuur partner van dit evenement. Adres: Guldendal 20, 1850 Grimbergen

Ø  De inkom is gratis.

Ø  Indien mogelijk, kom per fiets. Op de Wijde Wereld Weide (tegenover Guldendal) en aan sporthal Prinsenbos is een ruime fietsparking voorzien.

Ø  Kom je met de wagen? Die kan je kwijt ter hoogte van Ter Wilgen of het Prinsenbos.

Facebooktwitter