Muyters handhaaft inkrimping parkgebied Potaarde

Grimbergs.net, vrijdag 27 januari 2012

In het Vlaams Parlement heeft zich woensdag een pittig debat afgespeeld tussen enerzijds Joris Van Hauthem van Vlaams Belang en Hermes Sanctorum van Groen en anderzijds minister van Ruimtelijke Ordening Muyters (N-VA) over het Potaardeveld in Grimbergen.

Vlaams Belang parlementslid Van Hauthem confronteerde Muyters met een pijnlijke flater. Muyters had zich op een bezwaarschrift van het Grimbergs schepencollege gesteund om het parkgebied van 2,5 hectare terug te dringen tot nauwelijks 1,5 hectare. Maar dit bezwaarschrift bestond niet meer, omdat het was geschorst door de gouverneur en nadien ingetrokken door het schepencollege van Grimbergen. Door zijn beslissing te baseren op een niet-bestaand bezwaarschrift van het college, berustte de inkrimping op valse gronden en was ze onwettig, aldus Van Hauthem. Ook Sanctorum van Groen vroeg de handhaving van het integrale park.

Minster Muyters had niet de moed om de evidente conclusie te trekken, met name het schrappen van de inkrimping. Hij had geen kennis van de intrekking door het schepencollege, want die was niet naar zijn diensten gestuurd, maar wel naar de diensten van de Vlaamse minister van Binnenlandse aangelegenheden, Geert Bourgeois (N-VA). Bourgeois had dus verzuimd deze belangrijke informatie door te spelen aan zijn partijgenoot, iets wat toch wel bij de parlementsleden veel wenkbrauwen deed fronsen. Minister Muyters blijft de inkrimping van het park verdedigen.

Bart Laeremans reageert ontgoocheld op de uitspraken van Muyters. “In plaats van komaf te maken met het geklungel van het Grimbergs college, dekt hij het pijnlijke dossier van de belangenvermenging toe. Het gesjoemel wordt op die manier alsnog beloond, ” aldus de Grimbergse VB-fractievoorzitter. Omdat zijn beslissing onwettig is, wil Laeremans zich nu wenden tot de Raad van State. Volgens juristen is de kans behoorlijk groot dat de Raad van State de Vlaamse regering zal terugfluiten. Wordt ongetwijfeld vervolgd…


 

Belang naar Raad van State voor Potaarde

Nieuwsblad , vrijdag 27 januari 2012, 03u00 Auteur: (jhw)

STROMBEEK/ GRIMBERGEN – Vlaams Belang trekt naar de Raad van State om de beslissing van Vlaams minister Philippe Muyters (N-VA) over Potaardeveld aan te vechten. Fractieleider Bart Laeremans: ‘Het Potaardeveld is de laatste groene buffer van 6 hectare ten noorden van Strombeek-Bever. Hier werd een parkgebied van 2,5 hectare door Muyters teruggebracht naar 1,5 hectare, onder meer op basis van een bezwaarschrift van het Grimbergse schepencollege, dat evenwel was ingetrokken nadat de gouverneur een verboden belang had vastgesteld. Het bezwaarschrift van het college ging ook in tegen het gemeentelijk structuurplan.’
Muyters moest toegeven dat hij niet op de hoogte was van het intrekken van het bezwaarschrift door het schepencollege, een essentieel element in de besluitvorming.’ (jhw)

Facebooktwitter