Klacht houdt schrapping buurtweg Parking C voorlopig tegen

hln.be/regio/nieuws-uit-grimbergen – 02/06/2017 – RDK

Klacht houdt schrapping buurtweg Parking C voorlopig tegen

Bart Laeremans, gemeenteraadslid voor Vernieuwing in Grimbergen, heeft een klacht ingediend tegen de schrapping van de buurtweg op Parking C. Daardoor kan de buurtweg voorlopig niet geschrapt worden uit de Atlas der buurtwegen, waardoor ook de bouwvergunning voorlopig niet afgeleverd kan worden.

De komst van het Eurostadion op Parking C dreigt nog maar eens vertraging op te lopen door de nieuwe klacht. Laeremans wil dat Parking C zijn openbaar karakter behoudt en wijst erop dat de buurtweg een belangrijke verbindende functie tussen Wemmel en Strombeek-Bever heeft. Hij wil niet dat die verbinding verdwijnt.

De schrapping van de buurtweg draagt al een hele geschiedenis met zich mee. Begin dit jaar weigerde het schepencollege van Grimbergen de buurtweg te schrappen, waarop Ghelamco met enorme schadeclaims dreigde. Gezien het gemeentebestuur vreesde dat het diep in de geldbeugel zou moeten tasten, werd de buurtweg eind maart uiteindelijk toch geschrapt. Die beslissing werd een maand later bevestigd door de deputatie van de provincie Vlaams-Brabant. Maar door de klacht van Laeremans mag de schrapping voorlopig toch niet afgerond worden. Op een bouwvergunning is het daardoor eveneens nog wachten.

Facebooktwitter