Grimbergen Helpt

“Grimbergen Helpt” van start

De corona-crisis heeft gevolgen voor ieder van ons. Veel mensen namen het initiatief om familie, buren of kennissen te helpen met de boodschappen of met het bezorgen van een maaltijd. Hierdoor bleef het aantal hulpvragen bij het OCMW eerder beperkt. Toch zijn we ervan overtuigd dat er heel wat Grimbergenaars extra hulp kunnen gebruiken.

Anderzijds zijn er ook heel wat Grimbergenaren bereid als vrijwilliger op te treden voor hun buren of voor een Grimbergse instelling. Daarom werd het platform ‘Grimbergen helpt’ opgericht. Op die manier willen we vanuit de gemeente vraag en aanbod aan mekaar koppelen.

Wil u als vrijwilliger uw diensten aanbieden? Of wenst u als persoon hulp en wil u uw vraag discreet stellen?

Hoe?
Ga naar de website https://www.impactdays.be/grimbergenhelpt/
Of u kan ook bellen 0491 71 72 00 (van maandag tot donderdag van 9 tot 12 uur en van 14 tot 15.30 uur, op vrijdag van 9 tot 12 uur)

Medewerkers van het bestuur matchen dan vraag en aanbod. Op die manier kunnen we voor elkaar in deze moeilijke tijd het verschil maken.

Vrijwilligers krijgen ook instructies om de hulp veilig te laten verlopen.
Bij het Vlaams Steunpunt voor vrijwilligers kan iedereen nu, zolang de crisis duurt, een gratis verzekering afsluiten. Tot nu toe kon dat enkel voor verenigingen.

In alle Grimbergse bussen wordt ook een kaartje verspreid met deze gegevens. De achterzijde kan gebruikt worden om hulp aan te bieden in de buurt. Uiteraard kan u dit kaartje nu reeds afprinten en gebruiken. Ook zullen alle Grimbergse gezinnen van 80-plussers worden opgebeld.

De persmededeling van de gemeente kan u hier lezen: klik hier

Kaartje “Grimbergen Helpt” printen? Klik hier

Facebooktwitter