Grimbergen bereidt zich voor op de grote lenteschoonmaak

Bever kreeg vandaag al een voorproefje

Vanmorgen heeft de Grimbergse partij Vernieuwing een zwerfvuilactie gehouden in het Strombeekse gehucht Bever aan de Romeinsesteenweg. Daarbij waren onder meer onze drie schepenen en drie gemeenteraadsleden aanwezig.

“Op twee uur tijd werden een twintigtal zakken met zwerfvuil en sluikstortmateriaal verzameld. Morgenvroeg wordt het verzameld afval opgehaald door de sluikstortploeg van Incovo. De samenwerking met Incovo verloopt prima,” aldus Schepen voor Leefmilieu Chantal Lauwers.

Vernieuwing wil hiermee nogmaals de aandacht trekken op de afvalproblematiek in onze wijken en roept op om zeker geen huisvuil meer te plaatsen naast vuilbakjes of glasbollen. Dit is strafbaar. Wie daders kan betrappen, mag de gegevens steeds bezorgen aan Incovo via sluikstort@incovo.be

Op zaterdag 26 maart hervat de gemeente haar jaarlijkse traditie van de grote lenteschoonmaak. In alle kerkdorpen wordt dan om 13 u 30 verzameld voor een grote opruimbeurt. De jongste twee jaar moesten de voorjaarsacties geannuleerd worden wegens corona en kregen we bescheiden edities in september.

Omdat Bever bij de lentecampagnes vaak uit de boot valt, organiseerden we nu al een eerste schoonmaakbeurt in deze wijk.

Schepen Chantal Lauwers: “Graag roep ik alle Grimbergenaren, jong en oud, nu reeds op om 26 maart vrij te houden voor deze belangrijke actiedag.”

Inschrijven voor deze zwerfvuildag is noodzakelijk. Dat kan via de gemeentelijke website:

Grote Lenteschoonmaak 2022 – Gemeente Grimbergen

Chantal Lauwers
Schepen Leefmilieu voor Vernieuwing
0486 10 34 93

Facebooktwitter