Borden bebouwde kom

Geachte burgemeester,
Geachte schepenen,

Elf jaar na de aanpassing van de Wegcode staan langs Vlaamse wegen nog steeds honderden ‘verouderde’ verkeersborden om de bebouwde kom aan te duiden. Het verkeersbord bebouwde kom geeft niet alleen aan dat u het centrum van een gemeente hebt bereikt. Het bord heeft in de Wegcode ook een belangrijke juridische waarde. Bij het passeren van zo’n bord mag er door automobilisten nog maximaal 50 km per uur worden gereden. Toen de Wegcode in 2004 op verschillende punten werd aangepast, is er voor het aangeven van de bebouwde kom echter een nieuw verkeersbord ingevoerd, met daarop het silhouet van een dorpskern. Vanaf 1 juni 2015, moesten alle oude verkeersborden ‘bebouwde kom’ weg zijn. Dan liep de overgangsperiode definitief af. Spijtig genoeg staan er ook in Grimbergen nog enkele oude borden bijvoorbeeld in de Jozef Van Elewijckstraat, de Nieuwelaan en de Grimbergsesteenweg te Strombeek-Bever. Vermoedelijk zullen er op andere plaatsen te Grimbergen ook nog oude verkeersborden staan.

Vragen aan de gemeente:

– Kan nagegaan worden waar er nog oude verkeersborden staan en kunnen deze zo spoedig mogelijk vervangen worden door het nieuwe exemplaar zodoende juridisch in orde te zijn?
– Op verschillende plaatsen werd het verkeersbord “Begin van de bebouwde kom” wel aangepast maar dat van “Einde bebouwde kom” nog niet. Kunnen ook deze exemplaren vervangen worden aub?

Dank bij voorbaat.

Met de meeste hoogachting,

Luk Raekelboom

Foto:

DSC02590

Antwoord van de gemeente:

Antwoord-BordenBebouwdeKom

Facebooktwitter