Reactie schepen van onderwijs, Karlijne Van Bree, m.b.t. de petitie tegen een extra buurtschooltje in de Grote Winkellaan te Strombeek-Bever

  • Uiteraard is er ๐—ป๐—ผ๐—ผ๐—ฑ ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐—ผ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป๐—ฏ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—ด๐—ฟ๐—ผ๐—ฒ๐—ป, ๐˜‡๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ถ๐—ป ๐—ฆ๐˜๐—ฟ๐—ผ๐—บ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฒ๐—ธ-๐—•๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ. Hier wordt stevig aan gewerkt door het bestuur (opwaardering park Piereman met vijver en omgeving, volledig inrichten van de groene zone aan Borrekensveld, aankoop loods in de Koningslosesteenweg zodat hier op termijn, in combinatie met de grond in de Rodepoortstraat, plaats is voor groene trage oversteken, opwaardering Van der Nootpark in relatie met dienstencentrum Ter Borre, opwaardering site oud recyclagepark met groene ingang naar de Piereman vanaf de Nijverheidslaan, aandacht voor onthardingen).
  • Het ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฐ๐—ต๐˜ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ก๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—น๐—ถ๐—ด ๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐˜„๐—ถ๐—ท๐˜€ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ธ๐—ถ๐—ป๐—ฑ (๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ผ๐—ผ๐—น๐—ธ๐—ฒ๐˜‚๐˜‡๐—ฒ) ๐—ถ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ป๐—ฎ๐—ฏ๐—ถ๐—ท๐—ฒ ๐—ผ๐—บ๐—ด๐—ฒ๐˜ƒ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜ƒ๐—ถ๐—ป๐—ฑ ๐—ถ๐—ธ ๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป๐˜„๐—ฒ๐—น ๐—ผ๐—ผ๐—ธ ๐—ต๐—ฒ๐—ฒ๐—น ๐—ฏ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ธ. En gezien het stijgend aantal geboortes in Strombeek-Bever (196 in 2021 en 234 in 2022) is er echt wel meer capaciteit in het basisonderwijs nodig. Doordat โ€œafstandโ€ een criterium is bij het aanmelden in een basisschool in de gemeente zal deze buurtschool leerlingen uit de nabije omgeving aantrekken. Het gebruik kunnen maken van een goed ingericht park in de nabije omgeving is ook belangrijk. ๐——๐—ฒ๐˜‡๐—ฒ ๐—ฐ๐—ผ๐—บ๐—ฏ๐—ถ๐—ป๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ probeert het bestuur te realiseren in het (binnen)gebied in de Grotewinkellaan via de komst van een buurtschool (max. 180 leerlingen) van het GO! onderwijs. Dat zal ook de druk op GO! basisschool De Regenboog in Grimbergen doen afnemen.
  • Het is dus de bedoeling de hele site aan de Grotewinkellaan op te waarderen waarbij ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ต๐˜‚๐—ถ๐—ฑ๐—ถ๐—ด๐—ฒ ๐—ด๐—ฟ๐—ฎ๐˜€๐˜ƒ๐—ฒ๐—น๐—ฑ ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—บ๐—ผ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ฒ๐—น ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐˜‡๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฏ๐—ฎ๐—ธ, ๐—ถ๐—ป ๐—ฒ๐—ถ๐—ด๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ผ๐—บ ๐—ฏ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ณ๐˜ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ด๐—ฒ๐—บ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฒ en waardoor de inwoner en de school er optimaal gebruik van zullen kunnen maken omdat er ๐˜€๐—ฝ๐—ฒ๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ป ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐˜๐—ผ๐—ฒ๐—ด๐—ฒ๐˜ƒ๐—ผ๐—ฒ๐—ด๐—ฑ zullen worden en er zo garantie wordt geboden dat het park onderhouden zal worden. Er zal ook veel ๐—บ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜€๐—ผ๐—ฐ๐—ถ๐—ฎ๐—น๐—ฒ ๐—ฐ๐—ผ๐—ป๐˜๐—ฟ๐—ผ๐—น๐—ฒ zijn.
  • ๐—›๐—ฒ๐˜ ๐—š๐—ข-๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐˜„๐—ถ๐—ท๐˜€ ๐˜„๐—ถ๐—น ๐—บ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป ๐Ÿฑ ๐—บ๐—ถ๐—น๐—ท๐—ผ๐—ฒ๐—ป ๐—ฒ๐˜‚๐—ฟ๐—ผ ๐—ถ๐—ป๐˜ƒ๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐—ถ๐—ป ๐—ฑ๐—ถ๐˜ ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ท๐—ฒ๐—ฐ๐˜. ๐——๐—ถ๐˜ ๐—ถ๐˜€ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐˜‚๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ ๐—ธ๐—ฎ๐—ป๐˜€ ๐—ฑ๐—ถ๐—ฒ ๐˜„๐—ฒ ๐—ป๐˜‚ ๐—บ๐—ผ๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ฝ๐—ฒ๐—ป! Op de huidige grond zijn dus zowel een schoolgebouw met groene schoolspeelplaats als een park zeker combineerbaar. Waar de petitie aangeeft dat het hele gebied volgebouwd zal worden, is dit een onterechte bewering.
  • Omdat het hele bestuur inspraak belangrijk vindt, werden in de gesprekken met het GO! ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฏ๐—ฒ๐˜‡๐—ผ๐—ฟ๐—ด๐—ฑ๐—ต๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ฎ๐—ฐ๐˜๐—ถ๐—ฒ๐—ฐ๐—ผ๐—บ๐—ถ๐˜รฉ ๐˜‚๐—ถ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฑ ๐—ฏ๐—ฒ๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ธ๐—ฒ๐—ป. ๐—›๐—ถ๐—ฒ๐—ฟ๐—บ๐—ฒ๐—ฒ ๐˜‡๐—ถ๐—ท๐—ป ๐˜„๐—ฒ ๐—ป๐—ผ๐—ด ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜€๐—น๐—ฎ๐—ด. Het is de bedoeling om een aantal vertegenwoordigers van het actiecomitรฉ opnieuw uit te nodigen alsook om een infomoment voor de buurt te organiseren ergens in de komende 2 maanden.

Bedankt alvast voor de constructieve blik op dit dossier met vele kansen voor Strombeek-Bever.

๐—ž๐—ฎ๐—ฟ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ป๐—ฒ ๐—ฉ๐—ฎ๐—ป ๐—•๐—ฟ๐—ฒ๐—ฒ
Schepen van onderwijs

Kan een afbeelding zijn van gras
Park waarvan het de bedoeling is om in eigendom van de gemeente te behouden en een volwaardig speelpark van te maken
Facebooktwitter