Ontsluitingsweg

Schriftelijke vraag. Betreft: Ontsluitingsweg

Geachte Burgemeester,

Ik lees in de krant Het Laatst nieuws van vandaag dat het filiaal van DHL in Grimbergen, aan de Eppegemsesteenweg, zou sluiten.

In dit verband is het belangrijk dat er nu snel duidelijkheid komt over de precieze locatie van de geplande ontsluitingsweg voor de overkant van de vaart.

Indien men deze weg deels op het terrein van het voormalige Danzas wil realiseren, moeten eventuele kopers daarvan op de hoogte zijn.

Zijn er al concrete plannen voor deze zone en voor de ontsluitingsweg?

Welke voorbereidingen voor het RUP voor dit gebied werden reeds getroffen?

Met dank voor uw antwoord,

Bart Laeremans

Persartikel:

DHL sluit vestiging in Grimbergen

Distributiebedrijf DHL Supply Chain sluit in maart volgend jaar haar vestiging langs de Eppegemsesteenweg in Grimbergen. De tientallen werknemers verhuizen naar de site in Bornem. Begin deze week legde een deel van het personeel het werk even neer.

Drie jaar geleden al verhuisden dertig werknemers van de afdeling DHL Freight van Grimbergen naar een nieuw gebouw in Bornem, waar momenteel zowat zeventig personeelsleden onderdak hebben. Ondanks dat men drie jaar geleden zei dat de vestiging in Grimbergen niet gesloten zou worden, spreekt men nu andere taal. De enkele tientallen werknemers kregen onlangs namelijk te horen dat ze in maart dan toch naar Bornem moeten verhuizen. Daar wil de directie de werknemers van Grimbergen, Tisselt en Willebroek centraliseren. Dat heeft echter gevolgen voor 140 personeelsleden. “De onderhandelingen over de verhuis verliepen niet altijd even vlot”, zeggen de ACV-vakbondslui Marceline Van den Bossche en Gunter Verpoot. “Daarom besloten de werknemers maandagavond om in de drie vestigingen het werk neer te leggen. Dinsdag volgde een nieuw gesprek en werd er gestemd over onder andere de verplaatsingspremies. Uiteindelijk ging men overal akkood met het voorstel. Al zijn we niet helemaal tevreden met wat op tafel ligt, want voor sommigen wordt het écht moeilijk om ter plekke te geraken.” (RDK/EDT)

Datum publicatie: 31 oktober 2013
Bron: Het Laatste Nieuws
Editie: De Ring-Brussel

Lees hier het antwoord van het college:

163010

Facebooktwitter