Ontdek Grimbergen: een gids vol historie, natuur en belevingGrimbergen, een verborgen juweel in de Vlaamse Rand, opent zijn deuren voor ontdekkingsreizigers met de lancering van een nieuwe toeristische brochure. Deze stijlvolle gids, samengesteld door het Lokaal Bestuur Grimbergen, biedt een heel bijzondere reis door de geschiedenis, natuurlijke pracht en culturele rijkdommen van onze gemeente.

Omwille van de vele toeristische troeven in Grimbergen rijpte het idee om deze te bundelen in een stijlvol document dat je kan bewaren als toerist of als inwoner. De focus ligt op het uniek historisch erfgoed en beleving doorheen heel de gemeente. Bij de samenstelling van de gids werd er gekozen om een overzicht van mogelijkheden aantrekkelijk voor te stellen, maar ook om tips te geven om je te helpen het meeste uit je verblijf te halen. Zo vind je een voorstel voor een verblijf van 2 dagen en worden de mogelijkheden weergegeven voor als je met kinderen op stap bent of voor regenachtige dagen.

Met haar luxe uitvoering is het niet alleen een praktische gids, maar ook een tastbare herinnering van een bezoek in Grimbergen.

Of je nu een geschiedenisliefhebber bent, een natuurliefhebber of gewoon op zoek bent naar een unieke ervaring, er is voor elk wat wils in Grimbergen. Na het doornemen van de gids zal je begrijpen waarom Grimbergen de Parel van Brabant wordt genoemd.

Karlijne Van Bree
Schepen van erfgoedbeleid en toerisme
Lees hier hoe je jouw kopie van deze prachige brochure kan bemachtigen

Facebooktwitter