Nieuwe afvalzakken voor restafval en gft in Grimbergen vanaf 1 januari 2024Afval sorteren wordt eenvoudiger, efficiënter en vooral duurzamer.

De bekende rode restafvalzak wordt vervangen door een zwart exemplaar. De gft-zak behoudt zijn groen-witte kleur. Beide zakken komen in drie formaten: 60 liter, 30 liter of 15 liter. Zo kies je het juiste formaat precies op maat van jouw afvalproductie.

Voor de pmd-zak verandert er niets. De blauwe zak was in Grimbergen al eentje van Intradura en blijft dus gewoon in gebruik.

Bijkomend voordeel: met de Unizak gebruiken we in Grimbergen straks dezelfde zak als in de andere gemeenten waarin Intradura actief is. Dat betekent dus dat je de zakken voor Grimbergen niet alleen in jouw vertrouwde winkel, maar ook in de verkooppunten van onze buurgemeenten kan kopen.

Nog zakken in voorraad? Geen nood, je mag deze nog 𝟲 𝗺𝗮𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻 blijven aanbieden op de dag van de ophaling, Intradura neemt ze mee. Heb je na de overgangsperiode nog oude zakken in je bezit, dan kunnen die sowieso 𝗶𝗻𝗴𝗲𝗿𝘂𝗶𝗹𝗱 worden.

Een andere wijziging in het gemeentelijke afvalbeleid betreft het beheer van het gemeentelijke recyclagepark. Dat is vanaf 1 januari 2024 ook volledig in handen van Intradura. Voor onze inwoners verandert er niets: de bestaande tarieven en de openingsuren blijven behouden. Een afspraak maken is wel nog steeds noodzakelijk en kan via de website https://intradura.mijnrecyclagepark.be of telefonisch op 02 334 17 40. Ook het recyclagepark in Koningslo blijft tot nader order toegankelijk voor de Grimbergenaar. Reserveren voor een bezoekje daar kan via https://incovo.mijnrecyclagepark.be of telefonisch op 02 255 94 70.

Chantal Lauwers
Schepen van afvalbeleid

Meer info op de gemeentelijke webstek

Facebooktwitter