Hoeveel warmte verliezen de daken in Grimbergen?

Benieuwd hoe jouw dak scoort? Fluvius nam onlangs een warmtefoto van de Grimbergse daken. Op de website kan je ontdekken hoe jouw dak scoort. Onze gemeente organiseert twee infoavonden op 20 en โ€ช27 oktoberโ€ฌ. Daar krijg je info over hoe je de warmtefoto correct kan interpreteren en hoe je het warmteverlies kan beperken.โ€œ๐˜๐˜ญ๐˜ถ๐˜ท๐˜ช๐˜ถ๐˜ด ๐˜ท๐˜ญ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜จ ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ญ๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ๐˜ด ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ญ๐˜ช๐˜ฆ๐˜จ๐˜ต๐˜ถ๐˜ช๐˜จ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ต๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜จ๐˜ณ๐˜ข๐˜ง๐˜ช๐˜ด๐˜ค๐˜ฉ๐˜ฆ ๐˜ค๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ข ๐˜ฐ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜Ž๐˜ณ๐˜ช๐˜ฎ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜จ๐˜ด๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฎ ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ธ๐˜ข๐˜ณ๐˜ฎ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ง๐˜ฐ๐˜ต๐˜ฐ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ. ๐˜‹๐˜ข๐˜ต ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ถ๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ถ๐˜ช๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ๐˜ฅ ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ป๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ. ๐˜–๐˜ฑ ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ธ๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ช๐˜ด๐˜ฐ๐˜ญ๐˜ข๐˜ต๐˜ช๐˜ฆ๐˜จ๐˜ณ๐˜ข๐˜ข๐˜ฅ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ข๐˜ญ๐˜ญ๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜Ž๐˜ณ๐˜ช๐˜ฎ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ,โ€ vermeldt ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฒ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป ๐—Ÿ๐—ฎ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐˜€

๐—›๐—ผ๐—ฒ ๐˜€๐—ฐ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐˜ ๐—ท๐—ผ๐˜‚๐˜„ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ธ?

Wist je dat het dak verantwoordelijk is voor het meeste warmteverlies van je woning. Hoe roder het dak kleurt, hoe meer warmte je dak verliest. Dat betekent hogere energiekosten en het is slecht voor het milieu. Op de gemeentelijke website krijg je reeds een beeld van hoe jouw dak scoort: ๐˜ธ๐˜ธ๐˜ธ.๐˜จ๐˜ณ๐˜ช๐˜ฎ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ.๐˜ฃ๐˜ฆ > ๐˜ฌ๐˜ญ๐˜ช๐˜ฎ๐˜ข๐˜ข๐˜ต๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ช๐˜ฅ > ๐˜ฌ๐˜ญ๐˜ช๐˜ฎ๐˜ข๐˜ข๐˜ต๐˜ฌ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ๐˜ต-๐˜ธ๐˜ข๐˜ณ๐˜ฎ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ง๐˜ฐ๐˜ต๐˜ฐ ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฏ. Maar om de juiste conclusies te trekken is een nauwkeurige interpretatie belangrijk. Dat is niet altijd evident. Donkerblauw kan wijzen op een goede isolatie of โ€ฆ op een onverwarmde ruimte onder het dak. Een rood oppervlak wijst dan weer niet per se op slechte isolatie.

๐—œ๐—ป๐—ณ๐—ผ๐—ฎ๐˜ƒ๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ป

Wil je graag meer informatie over hoe je de kaart correct kan interpreteren en wat je kan doen om minder warmte te verliezen via je dak?Kom dan zeker naar รฉรฉn van de informatieavonden:

* โ€ชDinsdag 20 oktober 2020 om 19u30 in de Hemmerechtszaal van het Cultuurcentrum Strombeek (Gemeenteplein 1, 1853 Grimbergen);

โ€ฌ* โ€ชDinsdag 27 oktober 2020 om 19u30 in de raadzaal van het gemeentehuis (Prinsenstraat 3, 1850 Grimbergen)โ€ฌ

Tijdens de infoavond geeft 3Wplus toelichting bij de warmtefoto. Na de toelichting kunnen de deelnemers zich verder informeren bij een aantal standen voor een persoonlijke interpretatie van de warmtefoto, over warmtescanners, het woonloket en het mobiel energiehuis.

๐—œ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐˜€๐˜€๐—ฒ?

Schrijf je in via het e-loket www.grimbergen.be > e-loket > leefmilieu > infoavond warmtefoto daken. De maatregelen, om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, worden gerespecteerd. Door vooraf in te schrijven, kunnen we de maximumcapaciteit bewaken.

Facebooktwitter