Gerichte handhaving op gekende problematieken moet leefbaarheid, netheid en veiligheid vergrotenHet afgelopen jaar zette de gemeente Grimbergen intensief in op het handhaven van de openbare orde. Ongewenst gedrag zoals sluikstorten, foutparkeren en het innemen van het openbaar domein zonder vergunning werden aan banden gelegd. Het doel? De leefbaarheid, netheid en veiligheid in onze gemeente vergroten. Ondanks talrijke sensibiliseringsacties blijken sommige burgers echter hardleers. Het resultaat? Een stijgend aantal Gemeentelijke Administratieve Sancties (de zogenaamde β€˜GAS-boetes’).

π—¦π—Ήπ˜‚π—Άπ—Έπ˜€π˜π—Όπ—Ώπ˜π—²π—»: 𝟰𝟡𝟡 π—šπ—”π—¦-π—―π—Όπ—²π˜π—²π˜€

EΓ©n van de prioriteiten van onze gemeente is het voorkomen en bestrijden van sluikstorten. In de eerste plaats zetten wij in op sensibilisering, waarbij onze gemeenschapswachten een cruciale rol spelen. Ondanks hun inzet houdt een klein aantal inwoners zich niet aan de geldende regels.

Met name op twee locaties waar glasbollen staan, de Jozef van Elewijckstraat en de Grimbergsesteenweg, werd regelmatig een sluikstort vastgesteld. Handhaving resulteerde in respectievelijk 175 en 115 pv’s. Door de constante overlast zag de gemeente zich zelfs genoodzaakt om in de Jozef van Elewijckstraat de glasbollen uiteindelijk weg te halen.

Ook aan de Antwerpselaan werd er weer regelmatig gesluikstort, wat leidde tot de opmaak van 23 pv’s. Hoewel het hier om een gewestweg gaat, zijn het de gemeentediensten die hier herhaaldelijk het afval weghalen.

De gemeente Grimbergen blijft investeren in sensibilisering en handhaving om herhaling te voorkomen. Maar we kunnen dit niet alleen. Een gezamenlijke inspanning van de gemeente en haar inwoners is essentieel voor een aangename leefomgeving.

Chantal Lauwers
Schepen van leefmilieu en afvalbeleidU leest er alles over op de gemeentelijke webstek


Facebooktwitter