Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dag van het Park, geleide wandelingen Lintbos

zo 27.05.2018 om 14:00 - 17:00

Op zondag 27 mei neemt Grimbergen opnieuw deel aan de Dag van het Park. Bij deze editie staat het Lintbos en omgeving centraal.

Het Lintbos in Grimbergen bestaat intussen 17 jaar. Hoewel het een nog jong bos is, zijn er al heel wat bewoners. Het meest opvallend is de aanwezigheid van reeën, maar ook veel vogelsoorten en dagroofvogels hebben het er naar hun zin.

Het Lintbos is een rijk gemengd bos met verschillende inheemse boomsoorten en struiken. Er is een geleidelijke overgang van bos naar landbouw met een brede bosrand. Om een beter zicht te krijgen op de wijde omgeving zullen de gidsen komende zondag het bos ook even verlaten om langs de bosrand te wandelen en wandelaars te laten genieten van het mooie Grimbergse landschap. Er is ook een bezoek aan de kalibreerschijf uit 1941. Op deze goed bewaarde constructie werden de kompassen van de Duitse vliegtuigen bijgesteld.

Ter afsluiting van de wandelingen wordt er door de gemeente een drankje aangeboden. Alle deelnemers ontvangen ook de nieuwe Lintbosfolder.

Start van de geleide wandelingen: 14 uur, 14.30 uur en 15 uur.
Duur wandeling: 2 uur
Afspraakplaats: parking aan de Diegemput (hoofdingang), via café ‘In de Veldkant’.
Info: Gemeentebestuur Grimbergen, dienst leefmilieu en ruimtelijke ordening 02 260 13 31 Deelname is gratis.
Niet toegankelijk voor kinderwagens.
Honden aan de leiband! Honden zijn welkom in het Lintbos, zolang ze kort aangelijnd zijn. Dit is de enige manier om andere wandelaars en dieren niet af te schrikken.

Groepen of verenigingen die op een ander tijdstip een gegidste Lintboswandeling willen reserveren, kunnen contact opnemen met de dienst leefmilieu en ruimtelijke ordening van het gemeentebestuur: christian.loncke@grimbergen.be of 02 260 13 31.
 
Een organisatie van het gemeentebestuur van Grimbergen i.s.m. Natuurpunt

Gegevens

Datum:
zo 27.05.2018
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Gemeente Grimbergen
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Parking Diegemput (café Veldkant)