Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dag van de trage weg

zo 15.10.2017 om 14:00 - 17:00

Op zondag 15 oktober staan in heel Vlaanderen de trage wegen opnieuw in de kijker. Naar jaarlijkse gewoonte doet ook Grimbergen mee.

Auto’s en ander verkeer palmen meer en meer onze wegen in, dikwijls ten koste van de zwakke weggebruiker. De typische trage wegen zoals veldbanen en kerkwegels dreigen door verhardingen en oneigenlijk gebruik hun karakter te verliezen of zelfs te verdwijnen.

Op zondag 15 oktober wil de werkgroep Trage Wegen van de gemeentelijke milieuraad het belang van trage wegen voor het niet-gemotoriseerd verkeer in de kijker zetten. Ze zijn ideaal voor een ontspannende wandeltocht, bieden vaak een binnenweg voor wie met de fiets op tocht gaat en kunnen een aanzet zijn om de auto eens te laten staan.

Daarom wordt er ook dit jaar een wandeling georganiseerd, dit keer door het Tangebeekbos. U ontdekt er de buurtwegen “Vergezicht” en “Draspad” en de fiets- en wandelverbinding “Van Basiliek tot Basiliek”die enkele jaren geleden aangelegd werd door het Agentschap voor Natuur en Bos. Na afloop van de wandeling wordt een gratis drankje aangeboden door het gemeentebestuur.

De wandeling start om 14 uur aan de parking sporthal Prinsenbos. Opgelet, dit parcours is NIET geschikt voor rolstoelgebruikers. Stevige en geschikte stapschoenen vereist!

De wandeling kadert ook in de Week van het Bos (van 8 tot 15 oktober).

Gegevens

Datum:
zo 15.10.2017
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Werkgroep Trage Wegen
Telefoon
02 260 12 11

Locatie

Parking sporthal Prinsenbos
Pastoor Woutersstraat
Grimbergen, 1850 België
+ Google Maps