Gemeentebestuur Grimbergen maakt het aanbod initiatielessen muziek aan de academie breder en goedkoper

Een initiatief van het gemeentebestuur om voortaan de initiatielessen voor kinderen te integreren in het reguliere aanbod van de academie maakt ze goedkoper en verruimt ook de keuzemogelijkheden.โ€œVroeger was het zo dat er een niet-gesubsidieerd aanbod bestond voor kinderen vanaf zes jaar, alleen stond dit los van het officieel kunstonderwijs waar kinderen zich pas op hun achtste mochten inschrijvenโ€, zegt ๐™Ž๐™˜๐™๐™š๐™ฅ๐™š๐™ฃ ๐™ซ๐™–๐™ฃ ๐™Š๐™ฃ๐™™๐™š๐™ง๐™ฌ๐™ž๐™Ÿ๐™จ ๐™†๐™–๐™ง๐™ก๐™ž๐™Ÿ๐™ฃ๐™š ๐™‘๐™–๐™ฃ ๐˜ฝ๐™ง๐™š๐™š. โ€œHet in 2018 goedgekeurde Decreet betreffende het deeltijds kunstonderwijs biedt echter mogelijkheden waar wij als gemeentebestuur gebruik van willen maken. Zo worden de initiatielessen nu een onderdeel van het regulier aanbod in de eerste graad Muziek, en is er een betere aansluiting bij een vervolgtrajectโ€.

๐—Ÿ๐—ฎ๐—ด๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ ๐—ธ๐—ผ๐˜€๐˜๐—ฝ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐˜€

โ€œEr zal voortaan voor een volledig academiejaar betaald kunnen worden. Het inschrijvingsgeld bedraagt 148 euro. In de oude regeling was dit 225 euro voor kinderen woonachtig in de gemeente. Voor kinderen van buiten de gemeente wordt een extra bijdrage gevraagd van 50 euroโ€, aldus ๐™†๐™–๐™ง๐™ก๐™ž๐™Ÿ๐™ฃ๐™š ๐™‘๐™–๐™ฃ ๐˜ฝ๐™ง๐™š๐™š.

๐—•๐—ฟ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป๐—ฏ๐—ผ๐—ฑ

Andere nieuwigheid is de uitbreiding van het instrumentenaanbod. Zo kan voor deze eerste lessen voortaan ook gekozen worden voor: accordeon, blokfluit, hobo, slagwerk, zang en gitaar. โ€œHet is een bewuste keuze geweest om zo breed mogelijk te gaanโ€, stelt ๐™Š๐™ฃ๐™™๐™š๐™ง๐™ฌ๐™ž๐™Ÿ๐™จ๐™จ๐™˜๐™๐™š๐™ฅ๐™š๐™ฃ ๐™‘๐™–๐™ฃ ๐˜ฝ๐™ง๐™š๐™š. โ€œDe idee is immers om alle instrumenten te betrekken die een verdere loopbaan aan de academie mogelijk maken.โ€ Leerlingen kunnen met andere woorden voortaan een keuze maken uit volgende mogelijkheden: accordeon, blokfluit, cello, dwarsfluit, gitaar, hobo, klarinet, piano, saxofoon, slagwerk, viool, zang, althoorn, bariton, bugel, kornet, eufonium, hoorn, trombone, trompet en tuba.Meer info en online inschrijven via https://www.academiegrimbergen.be/instrumentinitiatie

Aanbod initiatielessen breder en goedkoper
Facebooktwitter