Voor elke gekapte boom, planten wij een nieuwe!Bomen moeten soms gekapt worden om veiligheidsredenen, om ruimte te geven aan andere bomen of voor ruimtelijke ontwikkeling. Alle gemeentelijke bomen worden jaarlijks gecontroleerd om zeker te zijn dat ze de veiligheid in de buurt kunnen waarborgen. Ook gaan we na of de boom gesnoeid moet worden.

Moeten er toch bomen gekapt worden, dan worden ze vervangen door nieuwe exemplaren. Dat kan echter niet altijd op exact dezelfde plaats: vanwege andere bomen die in de onmiddellijke omgeving staan, maar ook door ondergrondse beperkingen zoals kabels en leidingen. In dat geval zoekt de gemeente een nieuwe locatie in hetzelfde gebied om een boom te planten. Daardoor zit er soms wat tijd tussen het verwijderen en het vervangen van de boom.

Als er een nieuwe boom geplant werd, zie je dat voortaan aan de informatieve affiche die onze groendienst op deze plek achterlaat. Ook rond het beheer van onze bladkorven voeren we een heldere politiek: er staan 109 stuks verspreid over het Grimbergse grondgebied. Bedoeling is om hier enkel bladeren van publieke bomen in te gooien. Bij misbruik halen onze medewerkers de bladkorven weg. Ze worden dan op een andere locatie opnieuw ingezet.

Chantal Lauwers
Schepen van Leefmilieu en AfvalbeleidMeer info op de gemeentelijke webstek

Bosaanplanting in de Steenstraat te Humbeek

Facebooktwitter