Uitstap naar Leuven

Omdat het 11-juli-programma in Grimbergen noodgedwongen beperkt is, hebben we besloten om op zaterdag 10 juli met Vernieuwing een uitstap te doen naar Leuven.

Tot eind juli loopt daar in de Abdij van ’t Park in Heverlee de uniek tentoonstelling ‘Als de bliksem’.

De tentoonstelling handelt over de geschiedenis van deze goed bewaarde abdij, in combinatie met de speciale verjaardag van 900 jaar Norbertijnen. Er zijn ook topstukken uit o.a. Grimbergen en Averbode te zien. De jonge historicus en Strombekenaar Janick Appelmans, die de tentoonstelling mee gestalte gaf, zal ons hierbij begeleiden. Hij zal vooraf met ons de geschiedenis induiken van deze prachtig gerestaureerde site. 

De toegang voor deze tentoonstelling bedraagt 12 euro (10 euro voor 65+ en studenten, 7 euro voor -18). Meer informatie over deze bijzondere tentoonstelling vindt u via Als de bliksem | PARCUM

Door de grote belangstelling voor dit evenement (reeds 11.000 bezoekers!) en ten gevolge van de coronamaatregelen is het aantal deelnemers beperkt. We konden een 30-tal tickets reserveren. De uitleg van Janick en het bezoek starten we vanaf 14u15.

Voordien lunchen we in restaurant De Abdijmolen (vanaf 12 u 30), maar u kan uiteraard ook aansluiten vanaf 14 u 15. We sluiten nadien af in het historische café ‘In de Krans’ in de abdij van Vlierbeek, waar onze mandatarissen voor een traktatie zorgen.  

Via de onderstaande link kan u de keuze maken en het aantal deelnemers aangeven. Wie vervoersproblemen heeft of liever in groep rijdt, die bezorgen we graag een lift. Wie wil deelnemen, vragen we het online formulier ten laatste dinsdag 29 juni in te vullen: https://forms.office.com/r/DD89JuSPTz

Bij problemen met het invullen, mag u steeds een mail sturen naar: nicolasfpbourgeois@hotmail.com of een seintje geven op 0474/60.10.12 (Nicolas Bourgeois) of 0474 93 12 19 (Karlijne Van Bree). 

We hopen alvast u op 10 juli of op 11 juli ‘in levende lijve’ te kunnen ontmoeten.

Facebooktwitter