Tekort aan vuilniszakken in grootwarenhuizen

Geachte burgemeester,
Geachte schepenen,

Na enkele klachten van inwoners betreffende een tekort aan vuilniszakken in verschillende warenhuizen waaronder Delhaize, Carrefour en Colruyt ben ik even op onderzoek gegaan om de reden hiervoor te kennen en trachten te zoeken naar een oplossing en verbetering van de dienstverlening naar onze inwoners toe.

Een grootwarenhuis had begin augustus een bestelling geplaatst bij de gemeente voor de levering van vuilniszakken. Normaliter leveren de gemeentediensten de bestellingen binnen de 10 werkdagen. Tot op heden heeft het warenhuis haar bestelling nog niet mogen ontvangen.

Datzelfde warenhuis had op dezelfde dag ook een bestelling geplaatst bij Incovo voor vuilniszakken voor haar klanten uit Vilvoorde en Meise. Deze werden kort na de bestelling reeds geleverd.

Bij navraag bij een collega uit Aalst, blijkt dat de leveringstermijn in deze stad 2 werkdagen bedraagt. Ik zeg niet dat onze gemeente dit ook op 2 werkdagen moet kunnen maar binnen 5 werkdagen moet toch wel haalbaar zijn (mits uitzonderingen maar dan moet de klant daar meteen van op de hoogte gebracht worden).

In veel steden en gemeenten kan men de bestelling ook digitaal plaatsen en betalen. Dit blijkt ook voor onze gemeente niet het geval. Bestellingen kunnen enkel telefonisch doorgegeven worden.

Er zouden momenteel enkel nog vuilniszakken voorradig zijn in de gemeentewinkel. Voor vele inwoners is dit niet echt praktisch.

Graag had ik dan ook een antwoord gekregen op onderstaande vragen:

– Wat is de reden waarom dat de warenhuizen nog niet bevoorraad werden? (tekort aan personeelsleden tijdens de verlofperiode of andere reden?)
– Kan er onderzocht worden of de leveringstermijn kan ingekort worden van 10 werkdagen naar 5 werkdagen.
– Wat is de reden waarom de klanten hun bestellingen nog niet digitaal kunnen doorgeven aan de gemeente?
– Kan onderzocht worden of er een online webwinkel kan geplaatst worden op de gemeentelijke website met de mogelijkheid tot onmiddellijke betaling via Bancontact, Paypal, …?

Dank bij voorbaat.

Met de meeste hoogachting,

Luk Raekelboom
Gemeenteraadslid

Antwoord van de gemeente:

Facebooktwitter