[PM] Vernieuwing vrij en ongebonden naar de verkiezingen van 2018

De Grimbergse partij Vernieuwing stapt met vrije handen naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. In 2012 was Vernieuwing nog verweven met de nationale partijpolitiek, met lijsttrekker Bart Laeremans als parlementslid voor Vlaams Belang en met financiële hulp vanuit partijhoek. Wel was ruim de helft van de kandidaten politiek ongebonden.

Inmiddels zijn de structurele banden doorgeknipt: Bart Laeremans verliet de partijpolitiek begin 2015 om zich actief te engageren binnen de niet-partijgebonden Vlaamse Beweging. Vernieuwing zelf staat al sinds begin 2013 op eigen benen, zonder externe financiële steun.

Dit betekent dat onze lokale beweging volgend jaar als enige partij in Grimbergen zonder enige financiële steun van buitenaf naar de kiezer trekt. Dat geeft ons alvast een ongelooflijk voordeel op al de andere partijen: we hoeven ons alleen maar te laten leiden door de belangen van Grimbergen en van de Grimbergenaars, niet door beslissingen die elders worden genomen.

Wij zijn dus de enigen die echt vrij en ongebonden onze standpunten kunnen bepalen, los van de instructies of suggesties van partijhoofdkwartieren.

De partij Vernieuwing behaalde in 2012 een mooi resultaat: met 3.817 stemmen schaarden we 17 procent van de Grimbergse kiezers achter ons en werden we de derde partij, met zes zetels. Het is onze ambitie dit resultaat te verbeteren en deel te nemen aan een volgend bestuur.

Vernieuwing wil in de eerste plaats de traagheid en de besluiteloosheid die het huidige bestuur zo kenmerkt, doorbreken. De huidige coalitie is uitgewoond.

Het is dus de hoogste tijd voor Vernieuwing in het Grimbergs beleid.

Karlijne Van Bree
Voorzitter Vernieuwing
0474 93 12 19

Bart Laeremans
Fractievoorzitter gemeenteraad
0476 46 98 85

P.S. De lijst zal opnieuw getrokken worden door het duo Laeremans-Van Bree. De rest van de lijst wordt later bekend gemaakt.

Het Nieuwsblad 21 oktober 2017:

Facebooktwitter