Paal volgt wagenEen jaar geleden ondertekende Grimbergen het Lokaal Energie- en Klimaatpact. Heel wat acties werden intussen opgestart of verdergezet.

Met onze handtekening beloven we ondermeer om de uitstoot binnen de gemeentelijke organisatie te verminderen, de openbare verlichting om te schakelen naar ledverlichting en in te zetten op hernieuwbare energie. Ook vanuit het Burgemeestersconvenant 2030 engageert de gemeente zich om de uitstoot van CO2 op haar grondgebied tegen 2030 met ten minste 40% terug te dringen ten opzichte van 2011. We zijn zeker op de goede weg!

Het geloof in elektrische (deel)wagens is groot in Grimbergen. Zo moedigt de gemeente particulier autodelen aan en stelt het zelf 2 elektrische deelwagens van Cambio ter beschikking (parking O.L.V.-straat en parking Ter Wilgen). Tegen Pasen komen er ook 2 elektrische deelwagens bij in deelgemeente Strombeek-Bever.

De gemeente wil ook meer laadpalen op het openbaar domein. Denk tot en met 31 januari 2023 met ons mee over de ideale locaties voor laadpalen in onze gemeente via het participatieplatform ‘Grimbergen Denkt Mee’.

Chantal Lauwers
Schepen van LeefmilieuMeer lezen op de gemeentelijke webstek https://www.grimbergen.be/paal-volgt-wagen

Facebooktwitter