Opnieuw eentalig Franstalige reclamebordjes

Geachte burgemeester,
Geachte schepenen,

Na een klacht op de Facebookpagina “Ge zijt van Grimbergen, als…” over een eentalig Franstalige reclamebordje aan het kruispunt Brusselsesteenweg / Hellebeekstraat te Grimbergen, ben ik zelf even rond gaan rijden. Niet enkel daar hingen er bordjes maar bv ook aan het kruispunt Sint-Annalaan / Koningslosesteenweg. Dit is de tweede maal dat dit bedrijf het Nederlandstalig karakter van Grimbergen negeert en ik vermoed dat zij ook ditmaal geen aanvraag hebben ingediend bij de gemeente. Mijn vorige klacht dateert van 10 november 2014.

Graag had ik hieromtrent enkele antwoorden gekregen van het schepencollege:

– Vorige keer ontving de gemeente geen aanvraag voor het ophangen van de bordjes. Werd ditmaal wel een aanvraag ingediend bij de gemeente?
– Heeft de gemeente en/of de politie vorige keer verdere stappen ondernomen (bv opstellen PV, uitschrijven GAS-boete)? Zo ja, welke? Indien niet, kan dit nu wel gebeuren aub?
– Werd er vorige keer een brief verzonden naar de organisatoren om hun te wijzen op het Nederlandstalig karakter van onze gemeente? Indient niet, kan de gemeente dit alsnog doen aub?
– Indien de organisatoren niet meteen gekend zijn, kan de gemeente dan contact opnemen met Hotel Ibis-Expo zodoende de contactgegevens te bekomen.

Dank bij voorbaat.

Met de meeste hoogachting,

Luk Raekelboom

Foto 1:

2015-06-21 13.52.17

Foto 2:

2015-06-21 13.51.49

Antwoord van de gemeente:

Antwoord-FrBordjes

Facebooktwitter