Ontbreken van wegmarkeringen op de Kanaalstraat te Humbeek

Schriftelijke vraag. Betreft: ontbreken van wegmarkeringen op de Kanaalstraat te Humbeek

Geachte mevrouw burgemeester

Vorig jaar werd een volledige nieuwe wegbedekking aangebracht op de Kanaalstraat te Humbeek. Wij stellen echter vast dat er nog steeds geen wegmarkeringen (witte lijnen) werden aangebracht op dit wegdek. Dit kan leiden tot zeer gevaarlijke toestanden voor de verschillende weggebruikers.

Wagens die uit de Saslaan en Seringenlaan de Kanaalstraat oprijden kunnen niet meer zien waar de baan effectief eindigt. Wagens die vanaf de Kerkstraat de brug overrijden richting Zemst, snijden dikwijls de bocht af wegens het ontbreken van witte lijnen die de weg afbakenen. Dit creëert zeer gevaarlijk toestanden voor het tegenliggend verkeer.

De aanwezigheid van het bedrijf Krefel maakt ook dat er op deze plaats een enorme verkeersdrukte is ontstaan van af- en aanrijdende vracht-en personenwagens waardoor een deftige wegmarkering meer dan verantwoord is.

Mag ik het college verzoeken om dringend werk te maken van het laten aanbrengen van de nodige wegmarkeringen zodat deze plaats overzichtelijker wordt voor de weggebruikers.

  1. Werd er in het kader van de aanbesteding van deze werken ook rekening gehouden met de verplichting om deze wegmarkeringen aan te brengen na het beëindigen van de werken en kan de gemeente dit nog verhalen op de aannemer?
  2. Wanneer zullen deze markeringen effectief worden aangebracht?

In de hoop op een spoedig antwoord.

Met de meeste hoogachting,

Yves Verberck
Gemeenteraadslid

Lees hier het antwoord van het College:

Kanaalstraat

Facebooktwitter