[PM] Karlijne Van Bree geeft fakkel door

Stevige tandem neemt leiding van Vernieuwing over

Woensdagavond werd gemeenteraadslid Chantal Lauwers op de algemene vergadering van de Grimbergse partij Vernieuwing verkozen tot nieuwe voorzitter, in opvolging van Karlijne Van Bree. Nicolas Bourgeois werd verkozen tot ondervoorzitter. Zij zullen de grootste partij van Grimbergen vanaf 1 september leiden als een stevige tandem.

Karlijne Van Bree werd voorzitster van Vernieuwing in oktober 2014. Samen met toenmalig fractievoorzitter Bart Laeremans koos ze voor een partij-ongebonden koers en legde ze de basis voor de opmerkelijke verkiezingsoverwinning van 2018. Vernieuwing werd toen met 22 procent de grootste Grimbergse partij, met 8 zetels op 33. Zij legde de basis voor de nieuwe meerderheid en vormde Vernieuwing om tot een beleidspartij.

Sinds januari is zij, samen met Bart Laeremans en Eric Nagels, schepen in de nieuwe meerderheidsploeg (Vernieuwing – Open VLD – N-VA). Na de goedkeuring van het definitieve bestuursakkoord vond zij de tijd rijp om de fakkel door te geven aan een opvolger.

Chantal Lauwers is 51 jaar jong en is afkomstig uit Hombeek bij Mechelen. Sinds haar huwelijk met Grimbergenaar David woont zij in de Populierendallaan. Zij is de trotse mama van een zoon van 15 en een dochter van 12 en werkt in een Brussels advocatenkantoor. Chantal is sterk gehecht aan het groen en Vlaams karakter van onze gemeente en houdt van een loopje in de Grimbergse natuur. Vorig jaar nam zij voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Zij werd daarbij meteen verkozen tot gemeenteraadslid.

Nicolas Bourgeois (28) werd actief bij Vernieuwing in 2012 en werd zes jaar geleden secretaris van de lokale partij. Die functie zal hij nu combineren met het ondervoorzitterschap. Nicolas werkt als lijnpiloot en was tot voor kort actief als jeugdtrainer bij een Grimbergse voetbalvereniging. Hij woont sinds zijn geboorte in Beigem en nam vorig jaar voor de tweede maal deel aan de verkiezingen. Gelet op de vereisten van zijn job als piloot, koos hij bewust voor een onverkiesbare plaats.

Karlijne Van Bree: “Chantal en Nicolas vullen en voelen elkaar zeer goed aan en vormen een stevige tandem, die Vernieuwing zal versterken en ons als meerderheidspartij de komende jaren op de kaart zal houden.”

Bart Laeremans: “We zijn Karlijne Van Bree heel dankbaar voor haar grote inzet tijdens de voorbije vijf jaren. Zij heeft een uiterst belangrijke bijdrage geleverd tot de totstandkoming van de nieuwe coalitie.”

Bart Laeremans
Schepen
Karlijne Van Bree
Schepen
Eric Nagels
Schepen
Chantal Lauwers
0486 10 34 93
chantal.lauwers@grimbergen.be
Nicolas Bourgeois
0474 60 10 12
nicolasfpbourgeois@hotmail.com

Foto Chantal en Nicolas:

In de pers:

https://www.hln.be/in-de-buurt/grimbergen/tandem-lauwers-bourgeois-neemt-leiding-bij-vernieuwing-over~a8fad9a8/

Facebooktwitter