Een nieuwe veegwagen voor de Grimbergse groendienst

Om de straten en de fietspaden schoon te houden, kocht de gemeente een nieuwe veegwagen aan. De veegwagen zorgt voor een grondige schoonmaakbeurt van de goten en verkleint de kans op onkruidgroei en verstoppingen in de riolen.

Eind oktober werd de nieuwe veegwagen door de firma Kaercher geleverd. De gebruikers en de onderhoudstechnieker kregen alvast een grondige uitleg. Zo kan dit voertuig meteen ingezet worden voor het vegen van allerlei zwerfvuil en het onderhoud van straatgoten en fietspaden.Samen met een uitbesteed gedeelte van zwaarder veegwerk, zoals onkruidovergroeiingen en modder na wateroverlast is de gemeente nu uitgerust om alle types verhardingen en wegenis te kunnen reinigen.

โ€œ๐˜‹๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜จ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ค๐˜ฉ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฆ ๐˜ช๐˜ด ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ฌ ๐˜ถ๐˜ช๐˜ต๐˜จ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ถ๐˜ด๐˜ต ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ป๐˜ถ๐˜ช๐˜จ๐˜ด๐˜ญ๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ฆ ๐˜ฌ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ๐˜ณ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฃ๐˜ช๐˜ซ ๐˜ข๐˜ค๐˜ถ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฃ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ป๐˜ฐ๐˜ข๐˜ญ๐˜ด ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ช๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ณ๐˜ช๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ญ ๐˜ฐ๐˜ง ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฐ๐˜ฑ๐˜ป๐˜ถ๐˜ช๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฃ๐˜ญ๐˜ข๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฏโ€, vult schepen ๐—ฌ๐˜ƒ๐—ฒ๐˜€ ๐—ฉ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฐ๐—ธ aan. โ€œ๐˜‹๐˜ฆ ๐˜ธ๐˜ข๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ค๐˜ฉ๐˜ช๐˜ฌ๐˜ต ๐˜ฐ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ถ๐˜ณ๐˜ฐ 6 ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฎ๐˜ฐ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ณ, ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ช๐˜ด ๐˜ฅ๐˜ถ๐˜ด โ€˜๐˜จ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฅโ€™ ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ญ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ถ. ๐˜‰๐˜ฐ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ช๐˜ด ๐˜ฉ๐˜ช๐˜ซ ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ป๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ญ๐˜ข๐˜ข๐˜ต๐˜ด๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ค๐˜ฉ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ญ๐˜ฐ๐˜จ๐˜ช๐˜ฆ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ง๐˜ต ๐˜ฉ๐˜ช๐˜ซ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ 360 ๐˜จ๐˜ณ๐˜ข๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ค๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ข ๐˜ธ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ต๐˜ถ๐˜ถ๐˜ณ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ถ๐˜ช๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฅ ๐˜ฌ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฌ๐˜ณ๐˜ช๐˜ซ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฑ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฌ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฅโ€.

Naast de nieuwe veegmachine kocht de gemeente recent ook een nieuwe milieuvriendelijke bestelwagen aan. De dienst Groen kan nu de oude meer vervuilende dieselwagen vervangen door een wagen die op aardgas (CNG) rijdt. Voor deze bestelwagen die dagelijks de gemeente doorkruist is een milieuvriendelijke wagen zeker aangewezen. Het voordeel van een wagen op aardgas is dat deze geen roet uitstoot alsook 95% minder fijn stof en de helft minder koolmonoxide dan een andere wagen. Door het lager verbruik wordt de meerkost bij de aankoop snel gerecupereerd. Onze gemeente heeft nu in het totaal 9 milieuvriendelijkere CNG-voertuigen.

Nieuwste aanwinst van het Grimbergse wagenpark

Facebooktwitter