[EA] Staat wegdek Jan Frans Willemsstraat

De toestand van het wegdek van de Jan Frans Willemsstraat op Grimbergen is echt verschrikkelijk. Het wegdek ligt vol modder en steenslag van de omliggende bedrijven (zie bijgevoegde foto’s).

Enerzijds is er een sloopafval- en containerbedrijf gevestigd langs beide zijden van de weg waardoor de vrachtwagens, vol modder aan hun banden van de ene naar de andere kant van de weg rijden en ondertussen het wegdek vol smurrie achterlaten. Anderzijds is er nu ook een bedrijf langs de insteek van de Darse gevestigd, waar men grondbewerking e.d. doet. Ook naast en achter de jachthaven is er blijkbaar een firma bezig met grond- en steenslagverwerking.

Het gevolg van al deze bedrijvigheid is dat men zowel met de wagen als met de fiets de Frans Willemsstraat niet kan gebruiken zonder onder de smurrie terecht te komen.

Fietsers, waaronder ook de kinderen die met de fiets in Vilvoorde naar school gaan, komen met modder bevuild aan. Wanneer men met de wagen daar passeert, kan men best direct naar de carwash rijden.

Er zijn bewoners die bewust omrijden om niet in het vuil terecht te komen.

Het kan wel zijn dat de daar gevestigde firma dagelijks met een wagen rondrijdt om de straat schoon te vegen, maar dit volstaat absoluut niet om de weg proper te houden.

Vandaar mijn vraag . Welke maatregelen kan het college opleggen aan de daar gevestigde bedrijven om de Jan Frans Willemsstraat proper berijdbaar te houden en wie moet hier dan toezicht op houden?

Met vriendelijke groeten,

Eric Nagels

Foto’s:

Facebooktwitter