Communicatie naar de inwoners bij samenvallen werkzaamheden en evenementen

Geachte burgemeester,
Geachte schepenen,

Al jaren wordt er met glans in mei en in september een wielerwedstrijd georganiseerd in het centrum van de gemeente. Door de werkzaamheden in de Brusselsesteenweg ondervinden de inwoners van deze steenweg alsook de inwoners van de Wilgenbaan, de Triohofstraat en de Dr. Hemerijckxlaan wel wat hinder (wat uiteraard normaal is als er gewerkt wordt en daar stelt het probleem zich ook helemaal niet). Maar door de wielerwedstrijd hadden ze er nog een extra hinder bij wat velen toch niet zo leuk vonden.

Doordat beide zaken tegelijkertijd plaatsvonden was het voor de inwoners van bovengenoemde straten niet makkelijk om met de wagen huiswaarts te keren. En vooral voor de voertuigen komende van de Ring R0. Zij moesten zelf uitzoeken hoe zij thuis konden geraken. De enige mogelijkheid voor deze personen om met de wagen aan hun woning te geraken was via de Wolvertemsesteenweg -> Beiaardlaan -> Lagesteenweg -> Brusselsesteenweg.

De organisatoren van de wielerwedstrijd treft hierbij geen enkele schuld want zij organiseren dit evenement al jaren en konden dit probleem dus zelf niet inschatten. Het had sympathiek overgekomen mocht de gemeente, na het vernemen van de route van de wielerwedstrijd door de organisatoren, een briefje in alle bussen van deze straten hebben gestoken met de verontschuldigingen voor de extra hinder en met de uitleg hoe zij dan het makkelijkst aan hun woning konden geraken (korte wegbeschrijving).

Aangezien deze werken nog wel enige tijd gaan duren en er in de toekomst nog regelmatig wedstrijden nog wel evenementen voor extra hinder gaan zorgen in die buurt, zou het niet slecht zijn mocht de gemeente de organisatoren met raad bijstaan. Kan er worden op toegezien dat er in de toekomst bij dergelijke zaken een boodschapje kan worden bezorgd aan de inwoners in de buurt. Dat zullen zij enorm appreciëren.

Dank bij voorbaat.

Met de meeste hoogachting,

Luk Raekelboom
Gemeenteraadslid

Antwoord van de gemeente:

communicatiebijwerkzaamheden

Facebooktwitter