Camera’s tegen overlast Ter Borre

HLN – 07/03/2016 – Dimitri Berlanger

De overlast in de ruime omgeving van het OCMW-dienstencentrum Ter Borre in Strombeek-Bever blijft aanhouden. Er wordt opnieuw amok gemaakt en er zijn weer veel klachten over geluidshinder. De politie plant ook patrouilles en voor de zomer komen er bewakingscamera’s.

De politie krijgt al langer klachten over overlast door jongeren in de omgeving van het park Ter Borre, het Sint-Amandsplein en het cultureel centrum in Strombeek-Bever. Het gaat om vernielingen aan banken, beschadigingen aan auto’s en andere misdrijven. Bij OCMW-dienstencentrum Ter Borre werd vorige zomer zelfs een baksteen door het raam van de veranda aan de inkomhal gegooid. Sinds enkele weken is er opnieuw toenemende overlast. “Het komt inderdaad systematisch terug”, zegt burgemeester Marleen Mertens (CD&V). Er zijn ook klachten van de bewoners dat het park Ter Borre ’s avonds niet meer altijd zou worden afgesloten door de politie. “Dat is zeker niet de bedoeling. De korpschef heeft duidelijke instructies gegeven dat dit wel degelijk moet gebeuren ’s avonds”, aldus Mertens.

GAS-boetes
De politie belooft ook om zichtbaarder op te treden, onder meer met patrouilles. Er zullen ook GAS-boetes of pv’s worden uitgeschreven bij overtredingen. Verder wordt erop aangedrongen dat buurtbewoners zeker moeten bellen naar de politie als ze zaken vaststellen.

360 graden
Voor de zomer zouden aan het CC, Ter Borre en sporthal Vertommen ook bewakingscamera’s moeten hangen. “Dit komt op de gemeenteraad in maart”, gaat Mertens verder. “Het dossier gaat nu in aanbesteding. Ik hoop dat die camera’s voor de zomer geplaatst kunnen worden. Er werd hiervoor 60.000 euro uitgetrokken.” Het zou gaan om vaste camera’s die een bereik hebben van 360 graden. Daarmee neemt het cameranetwerk in Strombeek-Bever uitbreiding. Zeven jaar geleden werden al camera’s geplaatst aan sportcomplex De Piereman, toen ook na aanhoudend vandalisme en inbraken. Oppositiepartij Vernieuwing juicht de ingrepen toe. “Als dit daadwerkelijk allemaal uitgevoerd wordt zoals het bestuur het belooft, zal dit zeker een verschil maken”, reageert fractieleider Bart Laeremans. “Het is nodig, want de incidenten stapelen zich op.”

8465586
In augustus vorig jaar gooiden vandalen het raam van de veranda van Ter Borre in. Klusjesman Dirk De Smet houdt de steen vast. – Archieffoto Lukas

Facebooktwitter