Bushokjes De Lijn

Geachte burgemeester,
Geachte schepenen,

De afgelopen jaren heeft de gemeente al heel wat geïnvesteerd om alle bushokjes te vernieuwen. Spijtig genoeg zijn er enkele vandalen die het niet zo nauw nemen met het respecteren van andermans eigendom. Hierdoor staan er op enkele locaties in onze gemeente bushokjes die een opknapbeurt of herstelling kunnen gebruiken.

Ik denk dan bv aan de bushaltes “Potaarde” en “Alexianen”. U kan foto’s van beide bushokjes onderaan deze schriftelijke vraag vinden.

Zoals u kunt zien hebben beide bushokjes geen ramen meer waardoor de reizigers niet meer beschermd zijn tegen weer en wind. Ook kunt u zien dat de bordjes met de uurroosters e.d. van de lijn op de grond staan. Dit is niet echt handig voor de reizigers om de informatie te bekijken.

Kan de gemeente opdracht geven aan de bevoegde diensten om beide bushokjes terug in zijn originele staat te herstellen? Ik heb ook vernomen dat dit niet de enige bushokjes zijn die onder handen dienen genomen te worden. Kan de gemeente alle bushokjes eens even controleren aub?

Ik vernam dat de mogelijkheid bestaat om een soort onbreekbaar glas te plaatsen, tegen een beperkte meerkost. Wordt dit overwogen?

Dank bij voorbaat.

Met de meeste hoogachting,

Luk Raekelboom
Gemeenteraadslid

Foto 1:

Bushokje1

Foto 2:

Bushokje2

Antwoord van de gemeente:

BushokjesAntwoord08-12

Wederantwoord van Luk Raekelboom:

Geachte burgemeester,
Geachte schepenen,

Op 8 december ontving ik een antwoord op mijn schriftelijke vraag betreffende beschadigde bushokjes van De Lijn. Hierin werd meegedeeld dat de beschadigde bushokjes, gelet op het herhaaldelijk vandalisme, door middel van houten platen hersteld zullen worden. Ik heb hier echter enkele bedenkingen bij:

– Klanten van De Lijn zitten op de bankjes in de bushokjes (zeker bij slecht weer) en kijken door de glazen ramen om de bus te zien afkomen. Dit kan niet wanneer men houten platen plaatst.
– In mijn schriftelijke vraag verwees ik naar onbreekbaar glas. Werd de kostprijs hiervan onderzocht? Is er een groot prijsverschil tussen het glas dat men normaal gebruikt en het onbreekbaar glas waardoor dat men verkiest om houten platen te gebruiken?

Dank bij voorbaat voor uw reactie.

Wederantwoord van de gemeente:

BushokjesAntwoord2

Facebooktwitter