Bezwaarschriften bouwvergunning Eurostadion

Zoals beloofd, bezorgen wij u vandaag een reeks argumenten en een model om bezwaar in te dienen tegen de mogelijke bouwvergunning voor het Eurostadion. Vanzelfsprekend lopen deze parallel met de argumenten inzake de milieuvergunning, maar er zijn toch een aantal aanvullingen. U kan hieruit naar believen kiezen en de teksten desgewenst inkorten of aanvullen.

De lectuur van het dossier was zeer interessant. Uit de studies van Ghelamco zelf blijkt immers dat er alleen al op Parking C dagelijks 21.000 bezoekers en 20.000 voertuigbewegingen worden verwacht, zonder voetbalwedstrijd of concert. Het wordt dus behoorlijk gezellig op de Brusselse Ring.

Als we willen verhinderen dat Parking C in de praktijk door Brussel wordt geannexeerd, dan moet de aflevering van een bouwvergunning door het schepencollege voorkomen worden. Mogen we u dus vragen om bij het gemeentebestuur van Grimbergen een bezwaarschrift in te dienen tegen de bouwvergunning? Het schepencollege is over de kwestie verdeeld. Het is dus van het grootste belang dat er veel individuele en gemotiveerde bezwaren binnenlopen.

De bezwaren mogen per post verstuurd worden (zie model) of via mail naar gemeentebestuur@grimbergen.be

Zij moeten ten laatste op vrijdag 20 januari om 24 uur toekomen.

-lees hier het modelbezwaarschrift
-lees hier mogelijke argumenten die u kan gebruiken
-lees hier het bezwaarschrift van Bart Laeremans

Facebooktwitter