Aquafinwerken Tangebeek

Schriftelijke vraag. Betreft: Aquafinwerken Tangebeek

Geachte Burgemeester,

Ik werd aangesproken door inwoners van de Knotwilgenlaan in verband met de collectorwerken aan de Tangebeek.

Zij stellen dat op de informatievergadering die hierover werd gehouden in de Borgt, duidelijk was gesteld dat er voorbij de beek, op Vilvoords grondgebied (Poststraat) een kleine knik zou worden aangebracht in de weg, zodat bij zware wateroverlast het overtollige water rechtstreeks naar de beek zou vloeien en niet meer over de ‘brug’ zou vloeien richting Populierendallaan/Dressaertlaan. Ik was op deze vergadering en kan bevestigen dat dit inderdaad beloofd was.

Nu de werken zijn afgelopen, valt hiervan niets te merken.

  1. Is hier sprake van een vergetelheid of een vergissing of gaat het om een bewuste keuze?
  2. Kan er ter remediëring een bypass gecreërd worden onder de grond, waardoor water bij hoge waterstand toch rechtstreeks in het lager gedeelte kan terechtkomen, zodat het niet meer terecht komt in de tuin van de eerste woningen van de Dressaertlaan?

Ik heb tevens vastgesteld dat er ter hoogte van de brug nog steeds ‘voorlopige’ zwarte nadarhekkens staan. Die staan daar al verscheidene jaren. Deze zijn niet stabiel. Als kinderen daartegen leunen of op spelen, kunnen zij een zware val maken.

  1. Kunnen deze spoedig vervangen worden door een stevige, liefst stenen afsluiting? Kan ook de (los gekomen) afsluiting aan de overkant vervangen worden?
  2. Zal tenslotte ook het wegdek op Grimbergs grondgebied worden aangepakt?

Met dank voor nuttig gevolg,

Bart Laeremans

Antwoord van de gemeente:

Antwoord-Aquafinwerken

Facebooktwitter