Aantal woninginbraken in 2015 opnieuw gestegen

Uit een artikel in de krant Het Laatste Nieuws van 13 april jl. blijkt dat het aantal woninginbraken in Grimbergen in 2015 opnieuw was gestegen. Dit was opmerkelijk omdat de tendens elders in Vlaanderen (ook in Halle-Vilvoorde) dalend is. Bart Laeremans plaatste de kwestie op de agenda van de jongste gemeenteraad en kregen van de korpschef een uitgebreide uitleg over deze cijfers.

Het aantal (geslaagde) woninginbraken in 2015 (214) ligt inderdaad opmerkelijk hoger dan in 2014 (187): een stijging met 14,4 procent. Ten opzichte van het cijfer van 2012 (156) is er zelfs een stijging met 37 procent. Anderzijds is de tendens voor het eerste trimester van 2016 opnieuw dalend.

De korpschef gaf daarbij toelichting bij de initiatieven die ondernomen worden om de inbrekers te ontmoedigen (klik hier voor de presentatie). Zo zal er binnen afzienbare tijd een tweede Buurt Informatie Netwerk (BIN) worden opgestart in de zone Bever aan de Romeinsesteenweg. De korpschef deed nogmaals een oproep naar de bevolking om verdachte situaties steevast bij de politie te melden.

Facebooktwitter