Grimbergs luchtvaarterfgoed in oude glorie hersteldRoemrijke gebouwen en verrukkelijke landschappen: het is heerlijk wonen tussen al dat Grimbergse erfgoed. Met de instandhouding van haar erfgoed wil de gemeente Grimbergen de belangrijke historische waarde ervan verzekeren. Zo starten volgende week de instandhoudingswerken aan het Prinsenkasteel en gaat de laatste fase van de renovatiewerken aan de ronde vliegtuigloodsen in.

Tijdens de werken lieten enkele specifieke ingrepen de vliegtuigen bovendien toe om zich vlot in en uit te verplaatsen over de rails waarop de grote poorten staan. Het effectieve gebruik van de loodsen werd daarbij steeds voor ogen gehouden, ook al was dat niet altijd gemakkelijk omwille van het unieke karakter.

In 2025 is het thema van Open Monumentendag โ€˜architectuurโ€™ en dus kan de gemeente Grimbergen geen mooier bouwwerk in de kijker zetten dan onze ronde vliegtuigloodsen. Wist je trouwens dat in Grimbergen drie gidsen actief zijn om hun kennis over het vliegveld en zijn loodsen door te geven? Je kan een rondleiding boeken via toerisme@grimbergen.be.

Karlijne Van Bree
Schepen van erfgoedbeleid

U leest er alles over op de gemeentelijke webstek

Facebooktwitter